ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Θα πάθετε πλάκα! Απαγορεύτηκε η εικόνα της "Μικρής Γοργόνας" στο Facebook! Ποιος είναι ο λόγος;

Οσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι κανόνες του Facebook περί χωρίς ρούχων στις δημοσιεύσεις έφτασαν μέχρι και την απαγόρευση ανάρτησης φωτογραφίας της...
Μικρής Γοργόνας!

Μία Δανή πολιτικός επιχείρησε να δημοσιεύσει τη φωτογραφία του πασίγνωστου αγάλματος της Κοπεγχάγης, αλλά μάταια. Η Μέτε Γκέρσκοβ ήθελε να δημοσιεύσει ένα link για το blog της, το οποίο περιελάμβανε και μία φωτογραφία του χάλκινου αγάλματος, όμως έλαβε μία ειδοποίηση απόρριψης του αιτήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ekstra Bladet.

Το μήνυμα που έλαβε η Γκέρκοβ και το οποίο δημοσίευσε στη συνέχεια στα social media ανέφερε ότι η εικόνα της Μικρής Γοργόνας περιελάμβανε υπερβολικά ερωτικά υπονοούμενα. Ακόμη σημείωνε ότι οι κανόνες του Facebook ισχύουν ακόμη κι αν μία εικόνα έχει καλλιτεχνικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η Γκέρσκοφ χαρακτήρισε «γελοία» αυτή την απόφαση, αν και σε επόμενη ανάρτησή της ανέφερε ότι το Facebook τελικά υποχώρησε και ενέκρινε την εικόνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης της Δανίας «αντιμετωπίζει» ανάλογα προβλήματα. Το Σεπτέμβριο, το Facebook δεν επέτρεψε σε οργανισμό τουρισμού της Δανίας να δημοσιεύσει μία εικόνα του πίνακα του 1841 «Γυναίκα στέκεται μπροστά από έναν καθρέφτη», για να παραδεχθεί αργότερα ότι η απόφασή του για το διάσημο έργο ήταν λανθασμένη.


citytalk.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: