ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ | ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΠPΟΣΕΧΕΤΕ

Το Υπουργείο Εργασίας καλεί τους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης να είναι ...
πολύ προσεκτικοί, καθώς παρατηρείται έντονα το φαινόμενο προσέλκυσης ανέργων από Παρόχους Κατάρτισης, μέσω παρελκυστικών (πλάγιων) πρακτικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τις τελευταίες ημέρες και ενόψει της έναρξης του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης και εγγυημένης απασχόλησης για 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, ορισμένοι Πάροχοι αναρτούν στις ιστοσελίδες τους, αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγγελίες έναρξης του προγράμματος, οι οποίες συνοδεύονται από φόρμες υποβολής αιτήσεων και φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων με τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων.

Το Υπουργείο Εργασίας εφιστά την προσοχή στους ενδιαφερομένους στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας τα εξής:

«Πρώτον, το πρόγραμμα ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Δεύτερον, οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά και μόνο από τον άνεργο, στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr, όπου θα λαμβάνουν αποδεικτικό της αίτησής τους.

Τρίτον, οι άνεργοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι απευθυνόμενοι στους Παρόχους Κατάρτισης, ζητώντας να τους συμπληρώσουν τις αιτήσεις, παρέχουν ουσιαστικά τα προσωπικά τους δεδομένα, χωρίς κανείς να τους διασφαλίζει την ορθή χρήση αυτών».

Επίσης, το Υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι προσελκυστικές προσφορές των Παρόχων προς τους ανέργους με τη μορφή δώρων, χορηγιών κ.α., δε διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την ένταξη τους στο πρόγραμμα…