ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Το ανατριχιαστικό viral βίντεο που προαναγγέλλει τον… θάνατο!

Διαφημιστικό κόλπο; Marketing; Κακόγουστη φάρσα; ‘H μια αληθινή απειλή; Η ανώνυμη ταινία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει έναν...
μασκοφόρο με μαύρη κουκούλα μοναχού, να κάνει μια σειρά από μυστηριώδεις χειρονομίες, σε μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή καθώς ακούγεται ένας παράξενος μονότονος ήχος.

Τα διαστρεβλωμένα μαύρα και άσπρα πλάνα είναι ανησυχητικά όπως και ο ήχος, αλλά όταν τα σύμβολα αναλύονται, τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν τρομακτικές διαστάσεις.

Κρυμμένα μηνύματα στο εν λόγω βίντεο, δίνουν τις συντεταγμένες του Λευκού Οίκου και περιέχουν γραφικές εικόνες μιας γυναίκας να βασανίζεται και να προειδοποιεί: «Έχετε 1 έτος ή λιγότερο».

Ο τίτλος του βίντεο - 01101101 01110101 01100101 01110010 01110100 01100101 – αποτελεί δυαδικό κώδικα. Όταν μετατρέπεται ο κώδικας σε χαρακτήρες, φανερώνεται η λέξη muetre, η ισπανική λέξη για τον θάνατο.


Η περιγραφή του βίντεο, η οποία δημοσιεύτηκε στο Youtube και στάλθηκε σε ένα σουηδικό τεχνολογικό blog σε DVD, περιέχει επίσης σατανικές εικόνες και είναι-όπως ο τίτλος-σε δυαδικό κώδικα. Όταν αποκρυπτογραφηθεί μεταφράζεται ως: «Έχετε 1 έτος ή λιγότερο». Το ηχητικό κομμάτι δεν φαίνεται να είναι τίποτα, παρά μόνο λευκός θόρυβος.

Αλλά όταν o διαπεραστικός ήχος παριστάνεται οπτικά, αποκαλύπτει την εικόνα μιας γυναίκας, που φαίνεται δεμένη ή βασανισμένη, με το ανατριχιαστικό μήνυμα: «Είσαι ήδη νεκρός.» Όταν ο ήχος από το κεντρικό μενού του DVD, οπτικοποιείται με τη βοήθεια ενός φασματογραφήματος, αποκαλύπτει την εικόνα ενός κρανίου.

Η καρέ-καρέ ανάλυση του βίντεο, αποκαλύπτει κώδικα Μορς και ένα σύνολο αριθμών. Οι αριθμοί είναι οι συντεταγμένες για το Λευκό Οίκο και ο κώδικας Μορς αποκρυπτογραφείται ως REDLIPSLIKETENTH - αναγραμματισμός του «σκότωσε τον πρόεδρο».

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στο Youtube αρκετές φορές.

Ο χρήστης του Youtube ονόματι AETBX , ο οποίος μεταφόρτωσε το παλαιότερο κείμενο, αρνείται πως το έφτιαξε εκείνος και είπε πως μια φίλη του από ένα τεχνολογικό blog, βρήκε το δίσκο που περιέχει το βίντεο σε ένα πάρκο.

Το DVD που εστάλη στο σουηδικό ιστολόγιο, φέρεται να εστάλη από μια πολωνική διεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: