ΣΙΝΕ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Προσλήψεις για 18.500 ανέργους σε 49 δήμους σ’ όλη τη χώρα

Στην πρόσληψη 18.500 ανέργων για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών θα προχωρήσουν στο τέλος Μαρτίου 49 δήμοι από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος...
κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Η διάρκεια των συμβάσεων για τους ανέργους που θα επιλεγούν επεκτείνεται κατά τρεις μήνες -σε σύγκριση με τα προηγούμενα προγράμματα- καθώς περιλαμβάνει και την κατάρτιση και πιστοποίηση των υποψηφίων για τις θέσεις στις οποίες θα εργαστούν.

Η αφετηρία των νέων προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Περάματος, όπου υπάρχει η πρόβλεψη για πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης με στόχο να προκύψουν έως 510 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα είναι δημότες της πόλης.

Στη συνέχεια, θα προκύψουν ανάλογα προγράμματα σε άλλους 17 δήμους της χώρας, με στόχο να προκύψουν έως 6.000 ωφελούμενοι, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα υπάρξει επέκταση των συγκεκριμένων προγραμμάτων σε άλλους 32 δήμους σε όλη τη χώρα, με προοπτική ένταξης στην κοινωφελή εργασία, άλλων 12.000 ανέργων.

Η αμοιβή και τα κριτήρια

Η αμοιβή θα ανέρχεται στα 495 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και στα 419 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με κριτήριο την ηλικία (προβάδισμα θα έχουν όσοι είναι άνω των 45 ετών), το διάστημα ανεργίας, αλλά και τη μοριοδότηση που θα εξασφαλίζουν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.