ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

"40 χρόνια ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας - 40 χρόνια αειφόρου ανάπτυξης"

Φέτος συμπληρώνονται σαράντα χρόνια παρουσίας (1976-2016) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας στον πανεπιστημιακό χάρτη της...
χώρας μας. Η πολύπτυχη προσφορά του ΤΕΙ στο επιστημονικό γίγνεσθαι ήταν και εξακολουθεί να παραμένει αξιόλογη, δημιουργική και καινοτόμα. Τα πολυδύναμα τμήματα, το δραστήριο εκπαιδευτικό προσωπικό και οι σύγχρονες υποδομές είναι γεγονός πως συνέστησαν πλούσια πνευματική παρακαταθήκη. Αποτιμώντας τα θετικά αποτελέσματα της λειτουργίας του στον κοινωνικό, επιστημονικό, πολιτιστικό και οικονομικό βίο της περιφέρειας μπορεί να ειδωθεί η πολυσήμαντη παρουσία του στον τόπο.

Το ΤΕΙ ήταν και θα είναι ο αειφόρος πυλώνας ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας. Αξίζει δε να εξαρθεί πως τα τμήματα που λειτουργούν στα Γρεβενά πρέπει να αποτελούν το ορόσημο επιστημονικής αξιοσύνης της ιδιαίτερης πατρίδας μας και παράλληλα το εφαλτήριο ελπίδας για γόνιμη συμβολή στα τοπικά, περιφερειακά και διεθνή δρώμενα. Οφείλουμε να αισθανόμαστε περήφανοι για την λαμπρή διαδρομή του εκπαιδευτικού μας ιδρύματος. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την περαιτέρω ανάδειξη και εξέλιξη του με γνώμονα πάντοτε το καλό του τόπου μας.

Τιμολέων Κοψαχείλης