ΣΙΝΕ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

4 πράγματα που απαγορεύεται να κάνεις στον κόλπο σου

Τι πρέπει να προσέξεις ώστε να μην έχεις θέματα με την ευαίσθητη περιοχή και τρέχεις συνέχεια στον γιατρό σου.

Η πρόληψη και η καθαριότητα είναι το παν αλλά κάποιες φορές η υπερβολή φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Διάβασε 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στην ευαίσθητη περιοχή σύμφωνα με εξειδικευμένους επιστήμονες.

1. Μείνε μακριά από τον ατμό
Σε απλά λόγια μην ακολουθήσεις τη συμβουλή της Gwyneth Paltrow. Ο κόλπος σου δεν είναι χαλί για να τον καθαρίζεις με ατμό. Σύμφωνα με τον κλινικό αναπληρωτή καθηγητή, Raquel Dardik, μια τέτοια πρακτική ενδέχεται να κάψει τον κόλπο σου. Άουτς.

2. Μην κάνεις θεραπείες χωρίς τη συμβουλή ιατρού
Υπάρχουν τόσες «συνταγές» για την καταπολέμηση των μολύνσεων με σπιτικά γιατρόσοφια που αρκετές γυναίκες τα έχουν δοκιμάσει χωρίς να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό. «Δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε μόνη σας θεραπεία με σπιτικά γιατροσόφια», τονίζει ο Dardik. «Έχω δει χημικά εγκαύματα που προκλήθηκαν από συνταγές που βρέθηκαν στο Internet. Είναι κάτι που δε θα ήθελα να συμβεί σε κανέναν», προσθέτει.

3. Πρόσεξε τι βάζεις
Μεγάλο κορίτσι είσαι, ξέρεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό τι επιτρέπεται και τι όχι να εισέρχεται στον κόλπο σου. Ο,τιδήποτε άλλο απαγορεύεται ρητά. «Ερωτικά παιχνίδια και διαφράγματα πρέπει να καθαρίζονται μεταξύ των χρήσεων», λέει ο Constance Young, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Columbia. Όλα τα υπόλοιπα όπως αγγούρια, μπανάνες ή ο,τιδήποτε άλλο που έχει φαλλικό σχήμα, απαγορεύεται.

4. Σταμάτα τις πλύσεις
Μπορεί να το γνωρίζεις, μπορεί όχι αλλά η ευαίσθητη περιοχή δε χρειάζεται να μυρίζει ούτε τροπικά φρούτα ούτε την αγαπημένη σου κολόνια. «Τα προϊόντα αυτά κάνουν το ακριβώς αντίθετο πράγμα στους μικροοργανισμούς του κόλπου και τον καθιστά πιο επιρρεπές στη μόλυνση», επισημαίνει ο Young.


womantoc.gr