ΣΙΝΕ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτος Ρατσισμός Πέταξαν Έξω Από Ελληνικό Νηπιαγωγείο 4χρονο Ελληνόπουλο Στο Βούπερταλ

- Την Ώρα Που Φροντίζουμε Εκατοντάδες Χιλιάδες Λαθρόμετανάστες 
- Κοινοποίηση Τώρα Από Όλους Τους Έλληνες

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο ελληνικό νηπιαγωγείο του Βούπερταλ...

όταν, σύμφωνα με τα λεγόμενα μίας μητέρας, ο τεσσεράμισι ετών Στέφανος εκδιώχθηκε από το ελληνικό νηπιαγωγείο του Βούπερταλ στο οποίο φοιτούσε.
Συγκεκριμένα, σας παρουσιάζουμε την ιστορία έτσι όπως την εξιστόρησε σε δημοσιογράφο του Allesgr.de η μητέρα του μικρού Στέφανου, Στέλλα Κώστα.

Ο ηλικίας τεσσεράμισι ετών Στέφανος, ο οποίος πάσχει από ασθματική βρογχίτιδα, μεταφέρθηκε στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς από το γερμανικό νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούσε, στο ελληνικό νηπιαγωγείο του Βούπερταλ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του κ. Στέλλας, οι γονείς έκριναν ότι το παιδί τους θα ήταν καλύτερο να μεταφερθεί στο ελληνικό νηπιαγωγείο του Βούπερταλ γιατί εκεί θα το πρόσεχαν καλύτερα. Έτσι, κατόπιν αίτησης που υπέβαλε η οικογένεια Λαμπρινού στο δημοτικό σχολείο του Βούπερταλ, το παιδί ξεκίνησε να φοιτά χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα, αποτελώντας το δέκατο τρίτο μαθητή του ελληνικού νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με την κ. Στέλλα, όλα ξεκίνησαν όταν το Νοέμβριο έλαβε μία πρόσκληση για τη συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου του Βούπερταλ έτσι ώστε στις 22 Νοεμβρίου 2015 να προσέλθει και αυτή, όπως και οι υπόλοιποι γονείς του σχολείου, στο σχολικό κτίριο προκειμένου να αναδειχθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο Γονέων και Κηδεμόνων. 
Εδώ και περίπου επτά χρόνια, πρόεδρος του συλλόγου διατελεί ο κ. Μάμμος.


Η κ. Στέλλα ,όμως, μαζί με άλλες τέσσερις μητέρες κι έναν πατέρα, αποφάσισαν ότι θέλουν κι αυτοί να αναλάβουν δράση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κι έτσι δήλωσαν υποψηφιότητα για να διεκδικήσουν ,όπως αυτό ορίζεται από το νόμο, μία θέση -εφόσον τους δινόταν εντολή από τους υπόλοιπους γονείς- στο διοικητικό συμβούλιο Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ.

Ο κ. Μάμμος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Κώστα ,δυσανασχέτησε όταν έμαθε την απόφαση αυτών των έξι ατόμων και είπε, χαρακτηριστικά, σε μία μητέρα ότι δε θέλει να κάνουν το δικό τους συνδυασμό ,ενώ συμπλήρωσε ότι δεν τους θέλει γιατί έχει τη δική του ομάδα. Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η αλήθεια είναι πως οι γονείς τρομοκρατήθηκαν, αλλά δεν το έβαλαν κάτω και δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές.

Μία ημέρα πριν τις εκλογές η μητέρα έμεινε έκπληκτη όταν της τηλεφώνησε η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου, κ. Ουρανία Μπιτζιοπούλου και την ενημέρωσε ότι, λόγω προσπάθειας αποσυμφόρησης του σχολείου ,το παιδί της αποβάλλεται από το τμήμα, καθώς είναι το τελευταίο παιδί που γράφτηκε στο Νηπιαγωγείο.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η κ. Στέλλα ήταν να τηλεφωνήσει στο Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Μιχάλη Κόκκινο και να του αναφέρει το περιστατικό καθώς το γεγονός ότι ,εάν το παιδί της έφευγε από το Νηπιαγωγείο κι καθώς δεν υπήρχαν στα μέσα της χρονιάς ανοιχτές θέσεις σε άλλα Νηπιαγωγεία, θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει τη δουλειά της ,επειδή δε θα υπήρχε κάποιος για να φροντίσει το μικρό Στέφανο.

Ο κ. Κόκκινος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο ιδιοκτήτης του Allesgr.de κ. Γκόσιος, απάντησε ότι ήδη μετέφερε την καταγγελία της κ. Στέλλας Κώστα στο Υπουργείο Παιδείας ,το οποίο έχει και τον τελευταίο λόγο επί του θέματος.

Οι μέρες πέρασαν κι έφτασε η μέρα των εκλογών (22.11.2015) και καθώς το κλίμα ήταν φορτισμένο μεταξύ των γονέων, ο σύζυγος της κ. Κώστα και πατέρας του μικρού Στέφανου, Κωνσταντίνος Λαμπρινός, αιτείται μαζί με τους υπόλοιπους γονείς μια εκλογοαπολογιστική συνέλευση, η οποία όντως πραγματοποιήθηκε, και στην οποία συζητήθηκε ένα νέο θέμα το οποίο ήρθε στη επιφάνεια, ότι δηλαδή το Ελληνικό Δημοτικό σχολείο του Βούπερταλ ,παρόλο που συστεγάζεται με το Ελληνικό Νηπιαγωγείο του Βούπερταλ, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και άρα οι γονείς οι οποίοι δεν έχουν παιδιά τα οποία φοιτούν στο ελληνικό Δημοτικό δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία.

Το ερώτημα που τίθεται και δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα, είναι για ποιο λόγο ,από τη στιγμή που ισχύει κάτι τέτοιο, οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο ελληνικό Νηπιαγωγείο καλούνταν όλα αυτά τα χρόνια να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή μέλους των 10 ευρώ. Πού πήγαιναν όλα αυτά τα χρήματα;

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, στην αίθουσα εισήλθε η διευθύντρια του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου του Βούπερταλ κ. Μπιτζιοπούλου Ουρανία και ,όπως μα ανέφερε η κ. Κώστα, ανακοίνωσε στους γονείς ότι το σχολείο αυτό «κρατιέται στις πλάτες του κ. Μάμμου» και «αν δε βγει Πρόεδρος ο κ. Μάμμος καήκαμε».

Μετά από αυτή την ανακοίνωση και ,καθώς η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου δεν έχει κανένα δικαίωμα να επηρεάζει την εκλογική διαδικασία με τέτοιου είδους παρεμβολές, ο πατέρας του μικρού Στέφανου της ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, λέγοντάς της ότι δεν έχει καμία θέση στην συνέλευση.

Δυστυχώς, καθώς οι Έλληνες γονείς δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση, ανάγκασαν τους γονείς που έχουν παιδιά που φοιτούν μόνο στο Νηπιαγωγείο να αποχωρήσουν ,στερώντας τους για πρώτη φορά το δικαίωμα ψήφου, με τον ισχυρισμό ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό νηπιαγωγείο.

Την επόμενη μέρα, η δασκάλα του νηπιαγωγείου τηλεφώνησε στην κ. Στέλλα και την ειδοποίησε να μη φέρει το παιδί στο σχολείο καθώς ,σύμφωνα με εντολή της κ. Μπιτζιοπούλου (η οποία ,αναφέρουμε ότι ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το Νηπιαγωγείο ), η αίτηση απορρίφθηκε από το Συντονιστικό Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βερολίνου, του οποίου Πρόεδρος/ Συντονιστής διατελεί ο κ. Εμμανουήλ Σοφός. Πανικοβλημένη η μητέρα και ανήμπορη να δώσει μία λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει ,προσπάθησε με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει με το συντονιστικό γραφείο στο Βερολίνο και τον κ. Σοφό.

«Τέσσερις ημέρες έπαιρνα τηλέφωνο και προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον κ. Σοφό, αλλά τίποτα. Άφησα το τηλέφωνό μου για να με καλέσουν πίσω αλλά δε με κάλεσε ποτέ κανένας.», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κώστα. Μετά από αρκετή πίεση η τηλεφωνήτρια της απάντησε το εξής: «κυρία μου έχετε κάνει μια αίτηση και δεν έγινε δεκτή, τι θέλετε;» αναφερόμενη στην αίτηση εγγραφής του μικρού Στέφανου στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του Βούπερταλ, η οποία όπως φαίνεται απερρίφθη πολύ μετά την άτυπη αποδοχή του παιδιού από το ελληνικό Νηπιαγωγείο του Βούπερταλ.

Η κ. Κώστα της εξήγησε ότι το παιδί παρακολουθούσε τα μαθήματα ήδη επί ενάμιση μήνα, πράγμα το οποίο η τηλεφωνήτρια φάνηκε έκπληκτη να μην το γνωρίζει και την ενημέρωσε ότι σε πέντε λεπτά θα την καλούσε και πάλι πίσω έτσι ώστε να της εξηγήσει τι πραγματικά είχε συμβεί – έτσι κι έγινε. Μετά από πέντε λεπτά της τηλεφώνησε η συγκεκριμένη κυρία και με απολογητικό ύφος της είπε ότι ο κ. Σοφός δε γνώριζε ότι το παιδί πήγαινε ήδη εδώ και ενάμιση μήνα στο ελληνικό Νηπιαγωγείο του Βούπερταλ.

Τότε λοιπόν, όπως αναφέραμε πιο πάνω, η κ. Στέλλα και ο άντρας της συνέταξαν μια επιστολή διαμαρτυρίας και την απέστειλαν στον κ. Κόκκινο, ο οποίος προώθησε με τη σειρά του το αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και τελικά η κ. Στέλλα κατάφερε στις αρχές Δεκεμβρίου να συνομιλήσει με τον κ. Σοφό ,ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό τραγικό και τη διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να επιστρέψει το παιδί στο σχολείο. Και ,μάλιστα, αυτό το οποίο έκανε εντύπωση στην οικογένεια του μικρού Στέφανου, είναι ότι ο κύριος Σοφός τους ενημέρωσε ότι δεσμεύεται για την επιστροφή του Στέφανου στο σχολείο- γιατί εκτός από συντονιστής είναι πατέρας και άνθρωπος- και ότι το παιδί θα επέστρεφε στο σχολείο στις 7 Ιανουαρίου, ακριβώς μετά τις σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων.

Στις 7 Ιανουαρίου 2016 η κ. Στέλλα Κώστα επικοινώνησε με το συντονιστικό γραφείο στο Βερολίνο και ενημερώθηκε ότι το αίτημα της εγκρίθηκε μεν από το Υπουργείο Παιδείας ,αλλά το παιδί δεν μπορούσε να ξεκινήσει τα μαθήματα προτού λάβουν τη γραπτή επίσημη απάντηση και -για άλλη μια φορά- ζητήθηκε λίγος ,ακόμη, χρόνος.

Μετά από τηελεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 με τη διευθύντρια του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου του Βούπερταλ κ. Ουρανία Μπιτζιοπούλου, η οποία δε θέλησε να προβεί σε καμία δήλωση, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει καμία σχέση με θέματα που αφορούν το Ελληνικό Νηπιαγωγείο του Βούπερταλ.

Σε ερώτηση που τέθηκε στην κ. Μπιτζιοπούλου, σχετικά με το ποιος είναι ο υπεύθυνος για το Ελληνικό Νηπιαγωγείο του Βούπερταλ, η εν λόγω κυρία απάντησε ότι δε γνωρίζει και ότι όλες τις πληροφορίες θα πρέπει να τις λάβουμε από το Συντονιστικό Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βερολίνου.

Αυτό το οποίο αποδοκιμάζουμε είναι η επιθετική στάση της κ. Μπιτζιοπούλου απέναντι στον κ. Γκόσιο, λέγοντας στην τηλεφωνική τους συνομιλία ότι ,εάν συνεχίσουμε να της ζητάμε το λόγο θα προβεί σε καταγγελίες σε βάρος του Allesgr.de. Επίσης ,η κ. Μπιτζιοπούλου μετά από την απειλή της και χωρίς να κρατήσει καθόλου τη ψυχραιμία της ,έκλεισε το τηλέφωνο στα «μούτρα» του δημοσιογράφου, ενώ πριν το κλείσει ισχυρίστηκε ότι παρόντες στην τηλεφωνική συνομιλία ήταν και τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί, η κ. Σπύρου, η κ. Βενέτη και η κ.Αμαραντίδου.

Δε θα φοβηθούμε ούτε θα σωπάσουμε σε τέτοιου είδους φασιστικές απαντήσεις -και μάλιστα- από ανθρώπους που στα χέρια τους κρατούν το μέλλον των παιδιών των Ελλήνων που έχουν έλθει στη Γερμανία, διεκδικώντας μια πιο αξιοπρεπή ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Το Allesgr.de είναι εδώ για να καταγράψει τα γεγονότα όπως έχουν γίνει και όχι για να δικάσει ανθρώπους.