ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Βρέθηκαν οι τρεις που εξαπάτησαν τη Μητρόπολη Γρεβενών

Τρεις επιτήδειοι κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών με το πρόσχημα ότι μπορούν να «σώσουν» τις τραπεζικές της καταθέσεις ενόψει ...
υποτιθέμενου «κουρέματος». Για την υπόθεση, την οποία εξιχνίασε το τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, συνελήφθη ένας 39χρονος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων, ενός 39χρονου και μίας 20χρονης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το πρωί της περασμένης Τρίτης, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Μητρόπολη και παρουσιάστηκε ως διευθυντής τραπεζικού καταστήματος. Προφασιζόμενος επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων, ο επιτήδειος προσφέρθηκε να βοηθήσει στη μεταφορά του συνόλου των καταθέσεών της σε ασφαλή λογαριασμό έναντι του χρηματικού ποσού των 12.000 ευρώ, το οποίο θα έπρεπε να καταβληθεί με δύο ισόποσες ταχυδρομικές επιταγές.

Πράγματι, ιερείς της Μητρόπολης πείστηκαν να καταβάλουν τα χρήματα με τον τρόπο που τους υπεδείχθη, πλην όμως, επειδή στη συνέχεια υπήρχαν υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά, ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η πρώτη ταχυδρομική επιταγή εισπράχθηκε σε περιοχή της Λάρισας από τον 39χρονο που συνελήφθη (το εισπραχθέν ποσό κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στην Μητρόπολη). Η δεύτερη επιταγή, την οποία φαίνεται ότι επρόκειτο να εισπράξει η 20χρονη, ακυρώθηκε. Η νεαρή γυναίκα αναζητείται, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

Παρόμοια υπόθεση εξιχνιάστηκε τις τελευταίες ώρες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου, που με το ίδιο πρόσχημα, δηλαδή ενόψει υποτιθέμενου «κουρέματος», εξαπάτησε 54χρονο ιερωμένο στην Πιερία, από τον οποίο φέρεται να απέσπασε 3.000 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ