ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Εντοπίστηκε η σορός του τρίτου αξιωματικού που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο

Τραγικός επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του χειριστή του ελικοπτέρου AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε την Πέμπτη (11/02/2016) στη ...
Νήσο Κίναρο κατά τη διάρκεια άσκησης.

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής (12/02/2016) εντοπίστηκε η σορός του τρίτου αξιωματικού που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη την Πέμπτη στην Κίναρο.

Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση.


Στο μοιραίο ελικόπτερο Agusta Bell που μετείχε στην άσκηση «Αστραπή 2/16» και κατέπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στη νήσο Κίναρο, επέβαιναν ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου και ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.

Κωνσταντίνος Πανανάς:


Ήταν πρωί της Πέμπτης (11/02/2016) όταν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου, εντοπίστηκαν οι σοροί του υποπλοίαρχου, Κωνσταντίνου Πανανά και του ανθυπαστιστή Ελευθέριου Ευαγγέλου.

Ελευθέριος Ευαγγέλου:

Σήμερα, Παρασκευή λίγο μετά τις 11:30 έπειτα από πολύωρες έρευνες βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, της 31ης ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και ανδρών της ΕΜΑΚ εντοπίστηκε και η σορός του υποπλοίαρχου, Αναστάσιου Τουλίτση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σορός εντοπίστηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι σοροί του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου. Τα σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν τη διαδικασία περισυλλογής της σορού. Η περισυλλογή των σορών των άλλων δύο μελών του πληρώματος έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς τους με ελικόπτερο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Τα αίτια της πτώσης…

Το ελικόπτερο Agusta Bell που κατέπεσε χθες στην Κίναρο ήταν ηλικίας 35 χρόνων. Παρελήφθη το 1981 και ήταν σχεδόν στο μέσο της παρτίδας των συνολικά 10 ελικοπτέρων του τύπου AB-212 που παρέλαβε η Ελλάδα από το 1979 έως το 1984.

Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο. Ακόμη τα αίτια της πτώσης παραμένουν άγνωστα…
Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.