ΣΙΝΕ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Τρεις ανήλικες αρκούδες από την Αλβανία στο Καταφύγιο του Αρκτούρου!

Στην υιοθεσία τριών ανήλικων αρκούδων από την Αλβανία, προχώρησαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Ακτούρου.

Τα τρία αρκουδάκια θα γίνουν μετά το πέρας του χειμέριου ύπνου, κάτοικοι του καταφυγίου της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο Φλώρινας, όπως δήλωσε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου Πάνος Στεφάνου. 


Πρόκειται για δύο θηλυκά και ένα αρσενικό αρκουδάκι ηλικίας μόλις δύο ετών που είναι αδέλφια και έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και των αρμόδιων αρχών στην Αλβανία μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στην Ελλάδα. 

Επειδή στην Αλβανία δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος χώρος, ζητήθηκε από τον Αρκτούρο να φιλοξενήσει τα ζώα για το υπόλοιπο της ζωής τους., μιας και μέχρι τώρα ζούσαν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον και δεν γνωρίζουν πως να επιβιώσουν ελεύθερες στη φύση. Τα αρκουδάκια μεγάλωσαν χωρίς μητέρα και δεν μπορούν να επιβιώσουν στο φυσικό περιβάλλον, ως αποτέλεσμα ο Αρκτούρος να ανοίξει την αγκαλιά του για τα αρκουδάκια.

Οι τρεις αρκούδες ήταν αρχικά στην κατοχή ιδιώτη από τον οποίο και κατασχέθηκαν. Η κατοχή και αιχμαλωσία άγριων ζώων, αν και παράνομη, είναι μία συνηθισμένη πρακτική στην Αλβανία λόγω της έλλειψης ενός χώρου αντίστοιχου με το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να τις φιλοξενήσει.

Να σημειωθεί πως τα ζώα είναι σε καλή κατάσταση, δεν φαίνεται να έχουν υποστεί βασανιστήρια. Αυτή είναι η περίοδος του χειμέριου ύπνου για τις αρκούδες, ενώ για τις αρκούδες από την Αλβανία, θα περάσουν το πρώτο διάστημα σε ένα χώρο και θα μεταφερθούν μέχρι τον Μάρτιο στο καταφύγιο. 

Ο ύπνος των αρκούδων θα κρατήσει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, περί τα μέσα Μαρτίου. Επίσης, το καταφύγιο των λύκων είναι ανοιχτό όλο το χρόνο , μιας και οι λύκοι δεν μπαίνουν σε χειμέριο ύπνο.