ΣΙΝΕ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ντόνατς φούρνου

Σε ποιον δεν αρέσουν τα donuts;
Απλά με ζάχαρη, γεμιστά με σοκολάτα ή μαρμελάδα με γλάσο ή χωρίς, οι επιλογές είναι ατελείωτες.


Και με αυτή τη συνταγή μπορείς εύκολα να τα φτιάξεις μόνη σου ή μόνος σου με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου.

ΥΛΙΚΑ:
250 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ αλεύρι για τσουρέκια
40 γραμ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
50 γραμ βούτυρο
250 γρ. χλιαρό γάλα
1φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό και διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε.

Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα στερεά και ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ζυμώνουμε θα χρειαστεί και άλλο λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλήσει στα χέρια.

Αφήνουμε 45 με 30 λεπτά να φουσκώσει, εγώ την έβαλα στον φούρνο στους 50 βαθμούς για 30 λεπτά και διπλασιάστηκε γρήγορα.

Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα εκατοστό περίπου πάχος και κόβω ένα στρογγυλό κομμάτι με ένα ποτήρι και στην μέση με ένα καπάκι από μπουκάλι νερού τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για «20 λεπτά.

Έπειτα τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας από έξω η να βάλετε ζάχαρη από έξω και για να κολλήσει θα αλείψετε από έξω τους λουκουμάδες με λιωμένο Βιτάμ. Μπορείτε και να τους γεμίσετε με μερέντα η μαρμελάδα εάν το κάνετε θα κόψετε τον λουκουμά θα προσθέσετετην γέμιση και από πάνω θα κολλήσετε ακόμα έναν.

Την συνταγή την πήραμε από την Μίνα Δαμίγου από την σελίδα Ελληνίδες μαμάδες.