ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Άγραφοι Ελληνικοί νόμοι στο εξωτερικό

Τελικα τι ισχύει στην «ξενιτιά»;
Όταν ήρθα στη Γερμανία μου έλεγαν «μακρυά από Έλληνες», και σκεφτόμουν πως γίνετε μακρυά από πατριώτες σου, από ανθρώπους που...

έφυγαν κ εκείνοι από τον τόπο τους,που κ εκείνοι έζησαν δύσκολα,δεν ήξεραν τη γλώσσα ,δεν ήξεραν πως να κινηθούν κ τι να κάνουν!Και όμως αυτοί οι άνθρωποι ξέχασαν από που ξεκίνησαν και μπροστά στο ΜΕΓΑ ΤΡΑΝΟ ΘΕΟ ΧΡΗΜΑ δε λογαριάζουν τίποτα!
Άθρωποι που λένε ότι η Ελλάδα τους έδιωξε πριν από 25-30 χρόνια ,άθρωποι που λένε ότι νοσταλγούν την πατρίδα τους αλλά δε ΄χανουν ευκαιρία να τη σπιλώσουν με την πρώτη ευκαιρία διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κράτος γιατί η λαμογιά καλύπεται!


Θα σκεφτείτε (κ με το δίκιο σας), πως για αυτόν το μέγα Θεό φύγαμε από τη πατρίδα μας!Εν μέρη σωστά!Μα περισσότερο φύγαμε για μια αξιοπρεπή ζωή! Το θέμα της αξιοπρεπους ζωής ανά άνθρωπο διαφέρει! Για μένα αξιοπρεπή ζωή ειναι να εργάζομαι να έχω το σπίτι μου συνεπώς και το αντίτιμο τουνα έχω την υγεία μου εξασφαλισμενη από το κράτος.Για άλλους η αξιοπρεπή ζωή ειναι η πολυτέλεια!

Ερχομενη λοιπόν στη Γερμανια που θα απευθυνθώ για να βρω δουλεια;;;;ΣΕ ΈΛΛΗΝΕΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ!» μιας κ δε ξέρω τη γλώσσα! ΔΥΣΚΟΛΑ να στεριωσει κάποιος εύκολα σε μια δουλεια ποσο μάλλον σε ΈΛΛΗΝΑ!
Οσο περισσότερο ζεις σε ενα κράτος ξένο μαθαίνεις κ τους νόμους του!
ΛΟΙΠΌΝ για να εργαστεί κάποιος πρέπει ΠΡΩΤΑ να ασφαλιστεί κ μετά να εργαστεί!Μετα από Τρεις συνεχόμενους μήνες εργασίας στον ίδιο εργοδότη έχει δικαίωμα να ενοικιάσει σπιτι αφού προσκομίσει εκκαθαριστικό μισθοδοσίας!Ολα αυτα βέβαια εφόσον έχουν γίνει από τον εργοδότη!Οταν ο εργοδότης παριστάνει τον τουρίστα κ εργάζεσαι στο μαγαζι του και δεν εχει καν δηλωμένο τον εργαζομενο τι γίνετε;Τι γίνετε όταν ο εργαζόμενος χρειαστεί ιατρική συμβουλή;Ο εργοδότης παραμένει τουρίστας κ αυτό γιατι ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ του εργαζομένου κ στο γεγονός οτι δε γνωριζει την γλώσσα οπότε καταγγελίαδε θα μπορέσει να του κάνει!

Κατα τ’άλλα η φράση των Ελληνων επιχειρηματιών του εξωτερικού «Εδω ειναι Γερμανια δεν ειναι Ελλάδα» έχει γίνει καραμέλα!Αφου λοιπόν ΕΔΩ είναι Γερμανια κ δεν ειναι Ελλαδα που ειναι τα δικαιώματα του εργαζόμενου;Που ειναι η ασφάλεια του, οι υπερωρίες που δουλεύει;

Οταν λέτε «Εδω ειναι Γερμανια δεν ειναι Ελλάδα» να φροντίζετε να πληρείτε τις προϋποθέσεις γιατί μπορεί ΕΔΩ να ειναι ΓΕΡΜΑΝΊΑ αλλά ακολουθείτε Ελληνικούς ΆΓΡΑΦΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!

Και αυτό για να βγάλετε περισσότερα χρήματα!Εμεις γιατί ξενητευτικαμε;Να ζήσουμε με αξιοπρέπεια την οποία μας στερείτε! Ήρθαμε να δουλέψουμε κ απαιτούμε να μας συμπεριφέρεστε ανάλογα!

Και οχι τίποτα άλλο ΕΣΕΙΣ είστε η μεγαλύτερη ντροπή της Ελλαδος γιατί ξεχνάτε!
Υπαρχουν κ οι εξαιρέσεις αλλα βλέπετε η πλειοψηφία στιγματίζει…