ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσφυγες κόντεψαν να σκοτωθούν γιατί μια γυναίκα αρνήθηκε να ...

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Βέλγιο, όταν ξέσπασαν επεισόδια σε προσφυγικό καταυλισμό, επειδή μια γυναίκα αρνήθηκε να...
φορέσει μαντήλα.

Τα επεισόδια έγιναν μεταξύ Σύρων, Αφγανών και Ιρακινών στην πόλη Λεοπόλντσμπουργκ, όταν μια γυναίκα από την Συρία αρνήθηκε να βάλει μαντήλα, με αποτέλεσμα να δέχεται λεκτικές επιθέσεις από Αφγανούς.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, περίπου 100 πρόσφυγες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με Σύρους και Ιρακινούς να συγκρούονται με Αφγανούς, και να πετούν ότι έβρισκαν μπροστά τους ο ένας στον άλλο.

Όταν στο σημείο έφτασε η αστυνομία, είχαν ήδη τραυματιστεί επτά άτομα, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ 11 πρόσφυγες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για επίθεση και καταστροφή περιουσίας. Αργότερα, οι περισσότεροι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης, Τέο Φράνκεν καταδίκασε το γεγονός. «Το θεωρώ απολύτως απαράδεκτο ότι κάποιοι νεαροί Αφγανοί θεωρούν απαραίτητο να πουν σε κορίτσια από τη Συρία να φορούν μαντήλες και ότι δεν πρέπει να ντύνονται, όπως οι δυτικές. Έρχονται εδώ, φιλοξενούνται εδώ, πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες μας», είπε χαρακτηριστικά.