ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ασύλληπτη ΑΠΑΤΗ: Φέρνουν ψωμί από την Βουλγαρία και το «βαφτίζουν»… ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Συμβαίνει εδώ και τέσσερα χρόνια αυτή η ιστορία

Ψωμί από τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ περνά καθημερινά τα σύνορα κι αφού «βαφτιστεί» ελληνικό πωλείται σε πρατήρια.


Ξεκινάει από τον προορισμό του, περνά καθημερινά τα σύνορα μέσω Προμαχώνα και Ευζώνων,αποσυσκευάζεται… «στα κρυφά» σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως σε Διαβατά, Σουρωτή, Άγιο Βασίλειο, αλλά και σε Καβάλα και Δράμα και «βαφτισμένο» πλέον ελληνικό, πωλείται σε πρατήρια άρτου του ελληνικού Βορρά.

«Το φαινόμενο είναι διαδεδομένο τα τελευταία τέσσερα- πέντε χρόνια, ενώ ως προς το μέγεθός του, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον τρεις νταλίκες από τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ ξεφορτώνουν ψωμί στην Ελλάδα κάθε μέρα», όπως κατήγγειλε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Νότης Παπαδόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την έκθεση «Artozyma» της ΔΕΘ-Helexpo που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Ο μόνος έλεγχος μπορεί να γίνει από το τελωνείο. Τα ψωμιά αυτά χάνονται στην Ελλάδα και βαφτίζονται ελληνικά δεν ξέρω πώς, πριν καταλήξουν στα πρατήρια άρτου» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη επισημάνει ότι στα τελωνεία πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι προς αποφυγήν αντίστοιχων φαινομένων.

Κατά τον κ.Παπαδόπουλο, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, όταν βλέπουν μεγάλη διαφορά στις τιμές πώλησης του ψωμιού.