ΣΙΝΕ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Κωστής Πολύζος: Άνοιξε ο φάκελος του θανάτου του βιολογικού του πατέρα

To χρονικό της δολοφονίας του Κωστή

​Ξεκίνησαν την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, οι έρευνες για τις διαδικασίες διερεύνησης των πραγματικών αιτιών του... θανάτου του Γεωργίου Πολύζου, του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση δολοφονίας του Κωστή Πολύζου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν πέντε χρόνια. Μάλιστα τον Ιανουάριο συνελήφθησαν η μητέρα του και ο πατριός του.

Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, οι συγγενείς του Γεώργιου Πολύζου μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου Αθανάσιου Τέλλιου και του τεχνικού συμβούλου, ιατροδικαστή Αναστάσιου Θεοδώρίδη, ζήτησαν να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον πατέρα του Κωστή Πολύζου, Γεώργιο πριν από 19 χρόνια.

Τότε ο θάνατος του πατέρα του Κωστή είχε αποδοθεί σε ανακοπή αλλά μετά τη σύλληψη της Δέσποινας Κουτσέγκου και του Χρήστου Ντίου για τη δολοφονία του άτυχου νέου, οι αρχές δεν θέλουν να αφήσουν καμία πτυχή ανεξερεύνητη.

Λίγα λόγια για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου
Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φλεβάρη του 2011. Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν.

Οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου.

Ο Κωστής Πολύζος ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω – γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί.

Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην Αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους.

Περίπου πέντε χρόνια μετά την τυχαία ανακάλυψη του πτώματός του, συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2016 για τη δολοφονία του, η ίδια του η μητέρα και ο πατριός του.

Ο Ανακριτής Κοζάνης μετά από βαθιά έρευνα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης που εστάλη στην Ασφάλεια Αττικής. Τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πλαστογραφία, περιύβριση νεκρού και ψευδορκία.

Αξιωματικοί του τμήματος Αναζητήσεων μετά τη σχετική εντολή της Εισαγγελέως Κοζάνης συνέλαβαν τη Δέσποινα Κουτσέγκου και τον Χρήστο Ντιό στην Ελευσίνα, όπου είχαν μετοικήσει με το ανήλικο παιδί τους τα τελευταία χρόνια από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

Το κίνητρο της δολοφονίας

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το κίνητρο της δολοφονίας φαίνεται πως ήταν οικονομικό. Μάνα και πατριός φέρονται να είχαν πάρει δάνειο στο όνομα του 23χρονου και τη μοιραία νύχτα τσακώθηκαν και τον σκότωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας, έβαλαν το πτώμα του Κωστή μέσα σε μία κούτα και το μετέφεραν στο κτήμα όπου και το έθαψαν. Στη συνέχεια έθεσαν σε εφαρμογή το σατανικό τους σχέδιο, με εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τις αρχές.