ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ HOT SPOT ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το μεταναστευτικό και την ένταση που έχει προκληθεί σε πολλά σημεία της χώρας εξαιτίας της...
δημιουργίας των κέντρων υποδοχής και μετεγκατάστασης προσφύγων, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Φοβάμαι πως ο κύβος έχει πλέον ριφθεί. Η Ελλάδα υποβαθμίζεται τάχιστα σε ¨αποθήκη ψυχών¨, αδυνατώντας πλήρως να διαχειριστεί τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον εγκλωβισμό εκατομμυρίων ανθρώπων στον τόπο μας και την μετατροπή ολόκληρης της Ελλάδας σε hotspot, πληρώνοντας τόσο την ανικανότητα της Κυβέρνησης που καθυστέρησε επικίνδυνα να αντιδράσει όσο και την αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποτελεσματική προστασία των θαλάσσιων συνόρων μια χώρας κράτους-μέλους της.

Σε μια χώρα που έχει γονατίσει από την οικονομική κρίση και που ήδη φιλοξενεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια ξένους, είναι εύκολα αντιληπτές οι συνέπειες από το ενδεχόμενο σφράγισμα των βόρειων συνόρων μας και την αναγκαστική παραμονή όλων αυτών των ανθρώπων στο ελληνικό έδαφος. Προειδοποιώ σήμερα για τα πολύ χειρότερα που έρχονται. Τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εύχομαι και ελπίζω να διαψευστώ…»