ΣΙΝΕ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

O σύζυγος έβαλε να τη σκοτώσουν, αλλά αυτή εμφανίστηκε στην κηδεία της

Επέστρεψε στην κηδεία της για να πάρει την πιο γλυκιά εκδίκηση από τον άνδρα της, που είχε πληρώσει συμμορία για να τη δολοφονήσει.

Η Noela Rukundo θα μπορούσε, άνετα, να χαρακτηριστεί μια ηρωίδα, γιατί εκτός του ότι κατάφερε να σωθεί, πήρε και την πιο γλυκιά εκδίκηση από τον σύζυγό της.

Περίμενε στο αυτοκίνητό της παρακολουθώντας όλους τους συγγενείς και τους αγαπημένους της ανθρώπους να καταφθάνουν στον ναό, όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η κηδεία της και όταν είδε τον άνδρα της αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τον πλησίασε, την ώρα που η πλάτη του ήταν γυρισμένη σε εκείνη, τον σκούντηξε και του ανακοίνωσε πως "Είμαι ζωντανή" και πως ήταν όντως εκεί.

Ο σύζυγος τρομαγμένος ρωτούσε αν, όντως, τη βλέπει και αν όντως ήταν εκεί μπροστά του η γυναίκα, την οποία ο ίδιος είχε πληρώσει να σκοτώνουν.

Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία, που θα μπορούσε να αποτελεί και σενάριο για κινηματογραφική ταινία, από την αρχή.

Πέντε μέρες πριν από την κηδεία της ο σύζυγός της είχε πληρώσει μια συμμορία πέντε ανδρών για να τη βγάλουν από τη μέση. Και αυτό ήταν που έκαναν, προσπάθησαν να τη σκοτώσουν χωρίς να αφήσουν ίχνη, ή τουλάχιστον αυτό του είπαν, ζητώντας του μερικές, επιπλέον, χιλιάδες δολάρια για το δύσκολο έργο τους.

Το ζευγάρι είχε επισκεφθεί την πατρίδα της Rukundo, το Μπουρούντι, μετά το θάνατο της μητριάς της. Ενώ, διέμεναν σε ένα από τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας ο άνδρας της την προέτρεψε για να βγει για μια βόλτα, για να ξεχαστεί. Όταν βγήκε από το ξενοδοχείο μια ομάδα ανδρών κατευθύνθηκε προς το μέρος της και τη σημάδεψε στο κεφάλι με ένα όπλο.

"Μην φωνάξεις", της είπε ένας από αυτούς και η ίδια έκανε ότι της ζητούσαν. Μισή ώρα αργότερα, και ενώ την είχαν οδηγήσει σε ερημική τοποθεσία την ρώτησαν τι έκανε και ο άνδρας της πλήρωσε για να τη βγάλουν από τη μέση.

"Λέτε ψέμματα", απάντησε σοκαρισμένη η Rukundo, για να ακούσει λίγα λεπτά αργότερα τη φωνή του συζύγου της από το τηλέφωνο, που έδινε την εντολή να τη σκοτώσουν.

Για καλή της τύχη οι απαγωγείς της δεν σκόπευαν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα της, παρά μόνο να πάρουν τα συμφωνηθέντα χρήματα από τον Balenga, τον άνδρα της.

Έτσι, μετά τη "δολοφονία' και τον μυστηριώδη θάνατο της συζύγου, σε ατύχημα, της ετοίμασε μια κηδεία όπως της άρμοζε, για να τιμήσει τη μνήμη της.

Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν, όταν εκείνη αποφάσισε να του κάνει έκπληξη και να πάρει την πιο γλυκιά εκδίκηση. Ο σύζυγος παρακαλούσε να τον συγχωρέσει επαναλαμβάνοντας ότι έκανε λάθος, αλλά ήταν πλέον αργά, καθώς η Rukundo είχε, ήδη, ειδοποιήσει την αστυνομία.

washingtonpost