ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Paypal – Πως να κάνεις online αγορές με τα capital controls (2016)

Σάλος έχει επικρατήσει τους τελευταίους μήνες με τα capital controls και την Paypal στην Ελλάδα. Χιλιάδες Έλληνες προσπαθούν συνεχώς να...
πραγματοποιήσουν αγορές ή να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό αλλά με αρνητικά αποτελέσματα. Ευτυχώς, υπάρχει λύσει, για όσους τουλάχιστον συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Προτού ξεκινήσεις να ακολουθείς τα παρακάτω βήματα, είναι πολύ σημαντικό να ελέγξεις πρώτα αν όντως αντιμετωπίζεις κι εσύ τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους χρήστες. Αν, δηλαδή, θέλεις να αγοράσεις κάτι από το μια ιστοσελίδα η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό και έχεις ακούσει ότι δεν μπορείς πλέον λόγο των capital controls, καλό είναι να δοκιμάσεις πρώτα να πραγματοποιήσεις την παραγγελία. Αρκετοί χρήστες, όπως κι εγώ, έχουμε την ικανότητα να πραγματοποιούμε παραγγελίες και να στέλνουμε χρήματα στο εξωτερικό χωρίς κανένα πρόβλημα (με την χρήση της Paypal πάντα). Αν προσπαθήσεις και δεις ότι δεν μπορείς, τότε η λύση βρίσκεται παρακάτω.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχεις στην κατοχή σου αυτήν τη στιγμή είναι μια χρεωστική κάρτα. Οι τράπεζες δεν επιτρέπουν αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε νέους λογαριασμούς ή να βγάλουμε χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, οπότε αν είχες μια από παλιά είσαι τυχερός, ειδάλλως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το λογαριασμό κάποιου φίλου ή γνωστού σου. Θα υποθέσω λοιπόν πως έχεις ήδη μια χρεωστική κάρτα (Visa, Mastercard κ.τ.λ.) και την έχεις συνδεδεμένη με τον Paypal λογαριασμό σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις τώρα είναι να ανοίξεις και ένα δεύτερο Paypal λογαριασμό, με τη διαφορά πως ο καινούργιος θα είναι εικονικός.
1. Δημιουργία νέου εικονικού Paypal λογαριασμού

Δημιούργησε ένα νέο λογαριασμό στη Paypal χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία που έχεις και στον κανονικό σου Paypal λογαριασμό. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι πραγματικά και όχι ψεύτικα ειδάλλως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Στο νέο Paypal λογαριασμό που θα ανοίξεις δεν θα προσθέσεις τα τραπεζικά σου στοιχεία και θα τον αφήσεις καθώς έχει για να παραμείνει εικονικός.
2. Στείλε χρήματα στο νέο εικονικό σου λογαριασμό

Όπως είσαι συνδεδεμένος στο νέο εικονικό σου λογαριασμό, πάνε στη σελίδα ‘Send & Request’ της Paypal και στη συνέχεια κάνε κλικ στο ‘Request money‘.



Στη νέα σελίδα που θα σε μεταφέρει (φωτογραφία παρακάτω), πρόσθεσε το e-mail του κανονικού Paypal λογαριασμού σου και πάτα ‘Next’.



Πρόσθεσε το ποσό το οποίο θέλεις να μεταφέρεις, γράψε (προαιρετικό) μια σημείωση και πάτα στο ‘Request a Payment’.



[Σημείωση: Για να μην υπάρξουν τυχόν προβλήματα, για αρχή στείλε μόνο 1 ευρώ]

Τώρα άνοιξε ένα νέο περιηγητή (browser) και κάνε σύνδεση στον πραγματικό Paypal λογαριασμό σου. Θα δεις ένα μήνυμα από το νέο εικονικό λογαριασμό που άνοιξες το οποίο ζητάει το ποσό των χρημάτων που έβαλες. Από εκεί στέλνεις το ποσό, περιμένεις μερικά λεπτά και στη συνέχεια ανανεώνεις τον εικονικό σου λογαριασμό όπου θα βρεις εκεί το ποσό το οποίο έστειλες.

Χρησιμοποιώντας το νέο εικονικό λογαριασμό που δημιούργησες, μπορείς να πραγματοποιήσεις όσες παραγγελίες επιθυμείς ή να στέλνεις χρήματα σε χώρες του εξωτερικού. Αξίζει να σημειώσω πως το πρώτο βήμα το ακολουθείς μόνο μια φορά. Για να ξανά πραγματοποιήσεις αγορά ή να στείλεις χρήματα, θα χρησιμοποιείς τον ίδιο εικονικό λογαριασμό και δεν θα δημιουργείς καινούργιους ξανά και ξανά.

Υπάρχουν επίσης αρκετά βίντεο στο YouTube τα οποία δείχνουν βήμα προς βήμα πως να στείλουμε λεφτά στο νέο εικονικό μας λογαριασμό. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω:


Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα αντιμετωπίσεις, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου εδω