ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Όταν ο Θάνος Πλεύρης ήταν Παιδί Θαύμα η Έλλη Παπαγγελή δεν είχε γραφτεί στη ΔΑΠ (PHOTO)

Πέσανε όλοι να φάνε την Έλλη Παπαγγελή για το έπος που ξεστόμισε χτες. Εντάξει, είχε άγνοια κινδύνου η νεαρή φιλόλογος-σταυροφόρος, αλλά όπως είδαμε...
με δέος λίγο μετά, δεν ήταν καν η πρώτη από τη μεγάλη γαλάζια παράταξη που έχει απορρίψει τον μουσάτο γερμανό φιλόσοφο στην εφηβεία της και το έχει δηλώσει δημόσια. Άλλος είχε το ΣΘΕΝΟΣ να το εκστομίσει πρώτος, δύο ολόκληρα χρόνια πριν:

Ναι, ο αγαπημένος μας Γκούφι ήταν:

Καταρχάς αυτό:


Έλλη Παπαγγελή: “Στα 15 μου διάβασα Μαρξ και είδα ότι ο άνθρωπος έλεγε βλακείες”

Το γνωστό και μη εξαιρετέο κορίτσι της ΟΝΝΕΔ, που δεν πιστεύει ότι υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και κάνει “ΙΟΥ” με την πράσινη γραμμή του ΗΣΑΠ, σήμερα ξαναχτύπησε. Ανήμερα της συμπλήρωσης 168 χρόνων από τη συγγραφή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, το υαλουρονικό κορίτσι αποδόμησε με λίγα σταράτα λόγια τον έναν εκ των συγγραφέων του πονήματος, Γερμανό φιλόσοφο Κάρολο Μαρξ, στα πλαίσια συνέντευξής της στο “Έθνος”.

Στα 15 μου χρόνια απέρριψα τον κομμουνισμό γιατί διάβασα το “Κεφάλαιο” του Καρλ Μαρξ και είδα ότι ο άνθρωπος λέει βλακείες.

Διάβασε, σαν να λέμε, τρεις τόμους, τρεις χιλιάδες σελίδες χωρίς εικόνες και κατάλαβε στα μπαμ ότι πρόκειται για μούφα. Μια σύντομη εξήγηση, δηλαδή, για το πώς κατέληξε στη ΔΑΠκαι το Collagen Pro Active.

Κατά τα λοιπά, στο υπόλοιπο της συνέντευξής της, δε μας έκανε σοφότερους, καθότι μας γνωστοποίησε ότι της άρεσε να διαβάζει Αβέρωφ, ότι είναι με τη λαϊκή Δεξιά κι ότι στις προηγούμενες εκλογές της ΝΔ είχε ψηφίσει Ντοράρα.


Λαϊκή δεξιά

Αυτό που δεν ειπώθηκε στη συνέντευξη είναι ότι η Έλλη έχει διαβάσει και Λένιν. Και, φυσικά, τον απέρριψε και αυτόν.