ΣΙΝΕ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η γυναίκα που όταν κλαίει αντί για δάκρυα βγάζει… πέτρες (Photos & Video)

Μια γυναίκα δεν δακρύζει όταν κλαίει. Τα μάτια της από μια σπάνια πάθηση βγάζουν πέτρες. 
Και όταν λέμε πέτρες, το εννοούμε. 
Ολόκληρα χαλίκια βγαίνουν από τα μάτια της.


Στην επαρχία Σαντόγκ στην Κίνα στο χωριό Λουφάγκ, μια γυναίκα βρίσκεται σε απόγνωση. Από τα μάτια της δεν βγαίνουν δάκρυα, αλλά χαλίκια. Οι γιατροί που την έχουν εξετάσει δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό για να την ανακουφίσουν αφού δεν έχουν καταλήξει στην αιτία που προκαλεί το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

Ο σύζυγος της πρωί μεσημέρι βράδυ είναι αναγκασμένος με μια αυτοσχέδια τσιμπίδα που προηγουμένως έχει πυρώσει, για απολύμανση, να της αφαιρεί από τα μάτια ένα ένα τα χαλίκια. Πολλά από αυτά ξεπερνούν σε μέγεθος ένα φασόλι.

Το σπάνιο φαινόμενο άρχισε να εμφανίζεται πριν από 7 χρόνια. Η γυναίκα με έντονους πόνους στα μάτια, σε σημείο να μην μπορεί να τα ανοίξει, παραπονέθηκε στον άνδρα της. Πήγαν στο τοπικό νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Τα μάτια της δεν είχαν δάκρυα, αλλά πέτρες. Το μόνο που κατάφεραν οι γιατροί να διαγνώσουν ήταν μεταξύ άλλων βαριάς μορφής επιπεφυκίτιδα και τράχωμα (μια βακτηριακή λοίμωξη των οφθαλμών).

Ο πόνος για την γυναίκα είναι μεγάλος αφού οι πέτρες «τρίβονται» με τον βολβό του ματιού και τότε δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό, μέχρι να τις αφαιρέσει ο σύζυγος της. Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και το 2014 σε ένα 12χρονο παιδάκι από την Υεμένη.