ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Άσπρος γατούλης ξεκίνησε από το Ιράκ πέρασε από την Λέσβο και βρήκε τα αφεντικά του στην Νορβηγία (vid)

Ο γατούλης που απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες ονομάζεται Kunkush και η ιστορία του κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου αφού μέσα σε... τέσσερις μήνες ταξίδεψε από το Ιράκ στην Ελλάδα και από την χώρα μας στη Νορβηγία, προκειμένου να επανενωθεί με την οικογένειά του, μια οικογένεια προσφύγων που έκανε το επικίνδυνο ταξίδι στην Ευρώπη, προς αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής.

Η οικογένεια που είχε υιοθετήσει τον Kunkush έφυγε από το Ιράκ για να ξεφύγει από τις βιαιότητες των τζιχαντιστών. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αφήσει πίσω της το αγαπημένο της κατοικίδιο.

Τρομαγμένος λίγο μετά τον εντοπισμό του


Ο γάτος ταξίδεψε μέσα σε μια φουσκωτή βάρκα από την Τουρκία στην Λέσβο, ωστόσο, χάθηκε μόλις έφτασε στο νησί. Ο πανικός που δημιουργήθηκε όταν οι πρόσφυγες άρχισαν να βγαίνουν από τη λέμβο, τρόμαξε τον Kunkush ο οποίος απομακρύνθηκε τρέχοντας, με αποτέλεσμα η οικογένεια του, μια μητέρα και τα πέντε παιδιά της, να χάσει τα ίχνη του.

Ο Kunkush ετοιμάζεται να ταξιδέψει


Η γυναικά και τα παιδάκια έψαχναν επί πολλές ώρες για τον γάτο, αλλά μάταια. Ο Kunkush δεν ήταν πουθενά. Έτσι, η οικογένεια συνέχισε το ταξίδι της στην Ευρώπη και κατέληξε σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Νορβηγία.

Ο γάτος βρέθηκε στην Σκάλα σε άσχημη κατάσταση

Ωστόσο, τρεις ημέρες αφότου η οικογένεια έφυγε από το νησί, ο γάτος εντοπίστηκε από κατοίκους της Λέσβου να τριγυρνά ταλαιπωρημένος στην Σκάλα Συκαμνιάς.

Οι κάτοικοι είπαν σε κάποιους από τους εθελοντές που έχουν σπεύσει στο νησί τους τελευταίους μήνες ότι έμοιαζε με μια γάτα-πρόσφυγα, μια γάτα που σίγουρα δεν ήταν από την περιοχή. Άλλωστε, είχαν δει πολλούς μετανάστες να φτάνουν στην Ελλάδα, κουβαλώντας τα κατοικίδιά τους.

Οι εθελοντές με τον γάτο, λίγο πριν το ταξίδι για Βερολίνο


Οι εθελοντές Kindhearted Amy Shrodes και Ashley Anderson αποφάσισαν ότι ο γάτος, τον οποίο ονόμασαν Δία, έπρεπε να βρεθεί ξανά στην αγκαλιά της οικογένειάς του, γι' αυτό και κατέστρωσαν ένα σχέδιο για να τον βοηθήσουν, αφού πρώτα τον πήγαν στον κτηνίατρο.

Shrodes και Anderson δημιούργησαν έναν λογαριασμό στο facebook για τον γάτο και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1.000 λίρες, για να κάνουν πραγματικότητα το σχέδιό τους.

Ο Kunkush στο Βερολίνο

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News της Αυστραλίας, η κυρία Shrodes, μια νοσοκόμα από την Αμερική, είπε ότι ήθελαν να παραδώσουν τον γάτο στην οικογένεια, γιατί πίστευαν ότι αυτό θα τους έδινε δύναμη, στο νέο τους ξεκίνημα.

Οι εθελοντές έβγαλαν στον γάτο διαβατήριο και τον έστειλαν τον Ιανουάριο στο Βερολίνο, από όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια εντοπισμού της οικογένειας. Εκεί, ένας χρήστης του facebook ο οποίος είδε το προφίλ για τον γάτο στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει.

Πέντε εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οικογένεια του Kunkush επικοινώνησε με τους εθελοντές, μέσα από την σελίδα για τον γάτο στο facebook. Έπειτα από επικοινωνία που είχαν με την κυρία Shrodes στο Skype, επιβεβαίωσαν ότι ήταν οι ιδιοκτήτες του γάτου.

Ο Kunkush ταξίδεψε από το Βερολίνο στη Νορβηγία και η συγκινητική επανένωση με την οικογένειά του καλύφθηκε από τηλεοπτικά μέσα της χώρας!

Ο γατούλης στην αγκαλιά της οικογένειάς του


Η επανένωση με τον γάτο καλύφθηκε από τηλεοπτικά μέσα στη Νορβηγία


Μια από τις αφίσες για τον Kunkush


pronews.gr