ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

-Γυρίστε Στη Δραχμή Να Τελειώνουν Τα Βάσανά Σας![VIDEO]

Η Ελλάδα είναι “δύσκολο” να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος, δήλωσε ο...
Wolfgang Schaeuble, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με απλά λόγια ο Σόιμπλε ζητά από την Ελλάδα να βγει από το ευρώ και τινάζει στον αέρα την αξιολόγηση του εκτρώματος Κατρούγκαλου!

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, σε αντάλλαγμα για “τεράστια” βοήθεια.

Την πρόταση εξόδου από το ευρώ με αντάλλαγμα τη χρηματοδοτική στήριξη από τους εταίρους που του παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2011 στην Πολωνία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε περιγράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. Ο ίδιος είχε απαντήσει τότε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη για την Ελλάδα και με ευρύτερες επιπτώσεις στην ευρωζώνη.

«Εξετάστηκε το σενάριο μιας «φιλικής» εξόδου από το ευρώ με χρηματοδοτική στήριξη των εταίρων και με την εφαρμογή μιας δέσμης χρηματοπιστωτικών περιορισμών, έως ότου ολοκληρωθεί η νομισματική αλλαγή».

Σύμφωνα με τον Schaeuble, το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων.

Σοκ. Οι εξελίξεις είναι δραματικές…Αυτό που δεν λέει ο Γερμανός είναι ότι με την επιστροφή στη δραχμή η χώρα θα γίνει βορά των Τούρκων και των υπολοίπων γειτόνων μας ενώ στο μεταξύ θα έχουμε μετατραπεί σε ένα Guantanamo μεταναστών.