ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Βγήκαν όλοι στους δρόμους για το ασφαλιστικό στα Γρεβενά VIDEO

"Νέκρωσε" η αγορά των Γρεβενών απο τις απεργιακές κινητοποιήσεις 

Ψηφίσματα: Επιστημονικών Φορέων & Ελευθέρων Επαγγελματιών της ΠΕ Γρεβενών

"Νέκρωσε" σήμερα Πέμπτη η αγορά των Γρεβενών, καθώς από νωρίς το πρωί όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς όπως και σύλλογοι. Κλειστά είναι τα φαρμακεία, τα εμπορικά καταστήματα, οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ χειρόφρενο τράβηξαν οι ιδιοκτήτες των ταξί. Τις Κινητοποιήσεις συμμετείχαν επίσης και το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.


Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. στην πλατεία λαχαναγοράς στα Γρεβενά


Ψήφισμα
Επιστημονικών Φορέων της ΠΕ Γρεβενών :


«Οι Επιστημονικοί Φορείς των Γρεβενών δηλώνουμε ότι
Είμαστε: κατηγορηματικά αντίθετοι στις αόριστες προτάσεις της κυβέρνησης όπως αυτές εκφράστηκαν με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό γιατί οδηγεί στο κλείσιμο κάθε ατομικής δραστηριότητος, αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία.
-Ζητούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το Νομοσχέδιο, να αρχίσει έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση, προκειμένου να υπάρξει προοπτική, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, στην ενδυνάμωση των παρεχομένων υπηρεσιών γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες οδηγούν στην αξιοπρεπή διαβίωση και λειτουργία και όχι στην απαξίωση και αποδυνάμωση.
• Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις και είμαστε σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.
• Ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση».
Για τους συμμετέχοντες φορείς,
Η ΣΥΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
1. Δημήτριος Ψευτογκάς–Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών
2. Κουρέλλας Σωκράτης-Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Γρεβενών
3. Λόλας Ιωάννης-Πρόεδρος-Οδοντιατρικού Συλλόγου Γρεβενών
4. Παπαϊωάννου Χρήστος-Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Γρεβενών
5. Ντόνας Ιωάννης- Πρόεδρος ΤΕΕ Γρεβενών
6.Κιούρκας Κων/νος -ΠρόεδροςΣυλλόγου Οικονομολόγων Γρεβενών
7.Μπασδέκης Λάμπρος-εκπρόσωπος Γεωπόνων Γρεβενών

Ψήφισμα

για αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες για το ασφαλιστικό.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4-2-2016 στα γραφεία του Επιμελητηρίου ευρεία σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων των ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής μας με θέμα το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα συμμετείχαν 1- Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών,2-Ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης,3-Το Σωματείο Αρτιοποιών,4-Ο Σύλλογος μηχανικών αυτοκινήτων ,5- Ο Σύλλογος ηλεκτρολόγων,6-Το Σωματείο Βενζινοπωλών,7-Ο Σύλλογος Κομμωτριών,8-το Σωματείο Ταξί,-9-ο Σύλλογος υδραυλικών,10-Εμπορικός Σύλλογος Δεσκάτης,11-Σωματείο Ξενοδόχων,12-Σωματείο Ιδιοκτ. Φορτηγών Αυτ/των .
Μετά από διαλογική συζήτηση εκδόθηκε ψήφισμα ενάντια στο προσχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό το οποίο επιδόθηκε στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο κ.Νικόλαο Ράμμο.



Ο Διιευθυντής

Νικόλαος Καρανίκος

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Σήμερα, 4 Φεβρουαρίου 2016, στα Γρεβενά , οι φορείς που υπογράφουν το παρόν , συναντήθηκαν , αποφάσισαν και δηλώνουν ότι: οι έμποροι , οι ελεύθεροι επαγγελματίες,οι βιοτέχνες και οι αυτοαπασχολούμενοι , συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο άδικο και μη βιώσιμο «προσχέδιο» του Ασφαλιστικού Νόμου, το οποίο , όπως προτείνεται , προσβάλλει την ανθρώπινη αξία και αντιβαίνει στο Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ. 5) .
Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο για το Ασφαλιστικό πλήττει ολόκληρη την κοινωνία , τους εργάτες , τους αγρότες, τους υπαλλήλους, τους επιστήμονες , τους εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους και οδηγεί σε δήμευση του εισοδήματος των ασφαλισμένων και στη μαζική και βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ,ενώ παράλληλα καθιστά παντελώς επισφαλή την εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Με τα δεδομένα αυτά, όλοι οι φορείς των Γρεβενών:
1) Ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το προσχέδιο και να διοργανωθεί, από την Κυβέρνηση, ένας ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος ,από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία.
2) Καλούν ,όλους τους, ελεύθερους επαγγελματίες,εμπόρους, και αυτοαπασχολούμενους στη Γενική Απεργία στις 4/02/2016 ,καθώς και σε κοινές δράσεις ενάντια στο ασφαλιστικό .

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΦΟΡΕΙΣ/ΣΥΛΛΟΓΟΙ/ΣΩΜΑΤΕΙΑ:


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤ.ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ
ΣΥΝ/ΜΟΣ ΕΡΓΟΛ. ΗΛΕΚΤ/ΛΟΓΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΜΩΤΡΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ