ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σοκαριστικές σκηνές κακοποίησης ζώων σε σφαγείο της Γαλλία (video - εικόνες σόκ)

Συγκλονιστικές σκηνές κακοποίησης ζώων αποκάλυψαν τα πλάνα από κρυφή κάμερα σε ένα λεγόμενο «φιλοζωικό» σφαγείο στη νότια Γαλλία.


Τρομαγμένα πρόβατα που ρίχνονται πάνω στα μεταλλικά στηθαία, αγελάδες με κομμένους λαιμούς να παλεύουν ενώ βρίσκονται κρεμασμένες ανάποδα από τα πόδια τους και γουρούνια σε βίαιους σπασμούς μετά από ηλεκτροσόκ.

Αυτές οι σκηνές δημοσιεύτηκαν από την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων L214 την Τρίτη, οι οποίες γυρίστηκαν σε ένα δήθεν «φιλικό προς τα ζώα» σφαγείο στο Βίγκαν, στη νότια Γαλλία. Το σφαγείο έχει πιστοποιηθεί ως βιολογικό που σημαίνει ότι τα πρότυπα μεταχείρισης των ζώων είναι υψηλότερα.

Ωστόσο, η Johanne Mielcarek από την οργάνωση L214 δήλωσε πως στην πραγματικότητα αυτό δεν σημαίνει ότι τα ζώα αντιμετωπίζονται καλύτερα. «Είναι απολύτως σκανδαλώδες και εξαιρετικά σοκαριστικό» είπε. Κτηνίατροι που είδαν το βίντεο συμφώνησαν πως πρόκειται για «σοβαρή κακοποίηση» των ζώων.

Οι σκηνές δείχνουν τους εργαζόμενους στο σφαγείο να χτυπούν τα πρόβατα, ενώ ένας ακούγεται να γελάει την ώρα που κάνει ένα μικρό ηλεκτροσόκ στο ζώο απλά και μόνο για να δει την αντίδρασή του. «Η βία και ο σαδισμός είναι συχνά φαινόμενα» ακούγεται ο αφηγητής του βίντεο.

Άλλα αποσπάσματα δείχνουν τα ζώα να κρέμονται από το ένα πόδι και να παλεύουν να δραπετεύσουν.

Η Mielcarek δήλωσε επίσης πως «δεν προκαλεί έκπληξη» ότι το «βιολογικό» σφαγείο δεν φέρετε ανθρώπινα στα ζώα. «Ακόμα κι αν οι υπάλληλοι πρέπει να αναισθητοποιούν τα ζώα πριν από την σφαγή τους, όπως βλέπει κανείς στο βίντεο αυτό δεν λειτουργεί σωστά. Και μάλιστα, όπως διακρίνει κανείς, ένας υπάλληλος φαίνεται να το απολαμβάνει».

Όπως τόνισε η οργάνωση έχει ζητήσει την άμεση αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης καθώς και μια «διεξοδική έρευνα σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζονται στα σφαγεία της Γαλλίας».

Ο επικεφαλής του σφαγείου, Laurent Kauffman, δήλωσε στο BFM TV πως είναι «ιδιαίτερα σοκαρισμένος» όταν είδε το βίντεο.

«Αυτές είναι απαράδεκτες πράξεις, είναι σκανδαλώδεις» δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι. «Δεν βρίσκομαι πάντα στο σφαγείο αλλά δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο και είμαι βαθύτατα απογοητευμένος».