ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

"Οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της Οικουμένης γιορτάζουμε την Επέτειο της εθνικής μας Παλιγγενεσίας, τον τιτάνιο αγώνα ενός Έθνους για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια.


Είναι η ημέρα αυτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που σηματοδοτεί τη σιδερένια βούληση ενός λαού να γκρεμίσει τον τύραννο και να κερδίσει την ανεξάρτητη ιστορική του συνέχεια.

Σήμερα, ο λαός νοσταλγεί τους ήρωες του ’21, γιατί βλέπει γύρω του νάνους, όπως έχει γράψει παλαιότερα ο μεγάλος Σαράντος Καργάκος.

Την ίδια ώρα, καλούμαστε να διδαχτούμε από την ιστορία μας. Να διαβάσουμε με προσοχή και εκείνες της σελίδες που αναφέρονται στο σαράκι της διχόνοιας, στις εμφύλιες έριδες, που λίγο έλειψε να οδηγήσουν την Επανάσταση στον Καιάδα της καταστροφής.

Να καταλάβουμε, πως οι σκληρές προκλήσεις του παρόντος, η βαθιά οικονομική, κοινωνική, πνευματική και εθνική κρίση, απαιτούν την ενότητα και την ομοψυχία του Ελληνισμού, να μην οδηγηθούμε στο μονοπάτι του εθνικού διχασμού.

Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Οφείλουμε να αντισταθούμε σε όλους αυτούς που θέλουν την οικονομική, πολιτική και πνευματική εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Να κρατήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια.

Να βάλουμε την Ελλάδα μας πάνω από τα κόμματα, πάνω από τις κομματικές ταμπέλες, να προτάξουμε το συλλογικό καλό πάνω από το ατομικό συμφέρον.

Όλοι μαζί, να σηκώσουμε τον τόπο μας ψηλά.

Όλοι μας, ένα κόμμα: η Ελλάδα μας.

Για την εθνική μας υπερηφάνεια.

Για τα παιδιά μας.

Για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: