ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Μακελειό με 27 νεκρούς από έκρηξη στην Άγκυρα [Νέα ενημέρωση με φωτογραφίες & video]

Για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κάνει λόγο η επίσημη ανακοίνωση
- Εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείου
- Τουλάχιστον 75 οι τραυματίες
- Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης


- Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα από τον Οκτώβριο
- Η πρεσβεία των ΗΠΑ είχε εκδώσει προειδοποίηση δύο ημέρες νωρίτερα Μακελειό με 27 νεκρούς και τουλάχιστον 75 τραυματίες σημειώθηκε για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες στην Άγκυρα.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πρόκειται για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείων. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πάρκο στο κέντρο της Άγκυρας στις 18:35 τοπική ώρα. Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια.

Δείτε τη στιγμής της έκρηξης




Οι τραυματίες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση έχουν μεταφερθεί σε δέκα νοσοκομεία της τουρκικής πρωτεύουσας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 12 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με το Reuters μετά την έκρηξη ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Εικόνες που αναρτούν χρήστες του Twitter δείχνουν καμένα οχήματα και τουλάχιστον ένα καμένο λεωφορείο. Ο 28χρονος Ντογάν Ασίκ βρισκόταν μέσα σε ένα λεωφορείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Το ωστικό κύμα μας πέταξε μέσα στο λεωφορείο» δήλωσε στο Associated Press ο 28χρονος ο οποίος υπέστη τραύματα στο πρόσωπο και το χέρι. Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είχε εκδώσει προειδοποίηση για πιθανά σχέδια επίθεσης σε κυβερνητικά κτήρια και σπίτια σε γειτονιά της τουρκικής πρωτεύουσας ζητώντας από αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη στην τουρκική πρωτεύουσα από τον Οκτώβριο του 2015. Πριν από έναν μήνα κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση σε στρατιωτικό κομβόι στην Άγκυρα που προκάλεσε τον θάνατο 28 ανθρώπων. Τον Οκτώβριο 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε πορεία ειρήνης στη φονικότερη επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας.





http://www.newsgf.net/2016/03/27-video.html#more
www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: