ΣΙΝΕ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«ΕΦΤΑΣΕ 38 ΚΙΛΑ…»: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΑΝΟΡΕΞΙΑΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να είναι 48 ετών και να μην το κρύβει αλλά για κάποιους θα είναι πάντα κοριτσάκι. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που μιλάει με τόση ευκολία για τις ρυτίδες της, τον χρόνο, τα κιλά, το μυστικό του επιτυχημένου γάμου της με τον Αλέξανδρο Σταύρου ακόμα και για το φλερτ με το θάνατο, ενώ για την κόρη της δεν διστάζει να πει ότι θα έφτανε μέχρι το φόνο…

Ο λόγος για την Μαριάννα Τουμασάτου και την αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στο Youweekly.gr…

Ο λόγος που πήρατε πολλά κιλά;
Είχε ξεκινήσει ο θυρεοειδής και δεν το είχα πάρει χαμπάρι.

Και το αντιμετωπίσατε με δίαιτα και διατροφή;

Στην αρχή δεν γινόταν τίποτα ό,τι και να έκανα. Μετά με βοήθησε ο μεταβολισμός. Έκανα βελονισμό και συνήλθα.

Πόσο κακό μπορεί να κάνει αυτό στη γυναικεία φιλαρέσκεια;
Εάν λάβεις υπόψη σου ότι εγώ έτρωγα μία τούρτα την ημέρα, έπινα 150 οκάδες καφέ, έτρωγα μόνο μακαρόνια-πίτσες, παγωτά και δεν ήξερα τι θα πει κυτταρίτιδα, δεν ήξερα τι θα πει λίπος, μιλάμε για τον τέλειο μεταβολισμό… Όταν ξυπνάς ένα πρωί και λες: “Ωχ Παναγίτσα μου!”, γιατί δεν μπαίνει το ένα ρούχο, δεν μπαίνει το άλλο, κόβεις το φαγητό και βλέπεις ότι αυτό δεν αλλάζει, σαφώς σε πιάνει πανικός. Κι αν είσαι καλομαθημένη όπως ήμουν εγώ, όπου 37 χρόνια έτρωγα ό,τι ήθελα και όπως το ήθελα, ταράζεσαι. Μετά συνηθίζεις, μετά κάνεις ότι δεν υπάρχει, μετά σε ξαναενοχλεί…

Φτάσατε στο σημείο να συμβουλευτείτε κάποιον ψυχολόγο;
Όχι, ίσως θα έπρεπε. Οι ψυχολόγοι είναι καλό να υπάρχουν στις ζωές μας. Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα γιατί δεν έχω βρει τον χρόνο. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα το κάνω. Θα ήθελα να με γνωρίσω καλύτερα, να γνωρίσω τις πλευρές που αποφεύγω συνειδητά ή υποσυνείδητα.

Πάντως εσείς είχατε φτάσει και στα όρια της ανορεξίας…
Έχω υπάρξει 38 κιλά. “Από τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά”, όπως μου έλεγε ένας φίλος μου από το γυμνάσιο.

Αυτό πώς συνέβη;
Έτσι ήμουν. Αν δεν έτρωγα γλυκά γινόμουν σαν τη ρέγκα. Αν έβγαινα 2-3 βράδια συνεχόμενα κι έπινα, το τέταρτο βράδυ έκανα πυρετό κι έκαιγα τις τοξίνες. Δεν νομίζω ότι υπήρχε καλύτερος μεταβολισμός -παγκοσμίως- από τον δικό μου.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος για σας;
Ναι και μεταφραζόταν σε κακή διάθεση φαγητού. Δηλαδή αν δεν υπήρχαν γλυκά δεν έτρωγα καθόλου. Ο μπαμπάς μου ήρθε μια μέρα στο σπίτι μου και ανοίγει το ψυγείο για να πιει νερό και βλέπει την τούρτα με το κουταλάκι μέσα και μου λέει “παιδάκι μου, τα κουταλάκια δεν συντηρούνται εκτός ψυγείου;”. Για να μην χάνω χρόνο άνοιγα το ψυγείο και έτρωγα.

youweekly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: