ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών που είχε επιβληθεί στον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για...
παράβαση καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008- 2009. Παράλληλα τον απάλλαξε από την κατηγορία της απιστίας. Το Εφετείο Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα, είχε καταδικάσει τον...

κ. Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος και για απιστια σε φυλάκιση 8 μηνών για κάθε πράξη επιβάλλοντάς του κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 11 μηνών.

Ο τέως Νομάρχης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο με καθυστέρηση από 12 μήνες έως 15 μήνες κατά περίπτωση, υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες για παραβάσεις που αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων), ενώ παράλληλα μείωσε τα ποσά των προστίμων. Τα πρόστιμα μειώθηκαν από 200 έως 9.900 ευρώ και συνολικά η μείωση των 17 προστίμων ανήλθε στα 24.660 ευρώ.

Η κατηγορία της απιστίας αφορούσε το γεγονός ότι οι μειώσεις από τα 17 πρόστιμα δεν έφτασαν ποτέ στο ταμείο της Νομαρχίας, με συνέπεια να μειωθούν τα έσοδά της.

Ο κ. Ψωμιάδης στράφηκε κατά της εφετειακής απόφασης ζητώντας την αναίρεσή της από τον Άρειο Πάγο. Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αθώωσε τον τέως νομάρχη από την κατηγορία της απιστίας και επικύρωσε το σκέλος της εφετειακής απόφασης η οποία αφορά την παράβαση καθήκοντος για την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: