ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Χαλάει πάλι ο καιρός, έρχονται βροχές & καταιγίδες

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα...
επεκταθούν στη Δυτική Ελλάδα καθώς και σε περιοχές της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. 
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα στη Θράκη, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί από 1 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 20 στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 στην Ήπειρο, από 5 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 19 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν σε μέτριους και θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί 6 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις ο οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: