ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

«Πούλησα τα χρυσαφικά μου για να πληρώσω…»: Σε άθλια οικονομική κατάσταση πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός!

Με πολλές ώρες… πτήσης στο ενεργητικό του, κρίνει την τηλεόραση, σχολιάζει τους παρουσιαστές χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος και ρίχνει…
την μούντζα του σ’ αυτούς που την αξίζουν.

Ο λόγος για τον Άγγελο Πυριόχο, που... όταν τον γνωρίσεις δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τον λατρέψεις… 

Αναφέρεται στο κέρατο που έχει ρίξει, στο πόσο καλό του έκανε τελικά το ατύχημα που είχε με το αεροπλάνο και παραδέχεται πως έκανε λάθος που ψήφισε Τσίπρα. Πλέον αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να τα παρατήσει όλα και δηλώνει πως είναι ο σύντροφος της μητέρας του!
Πλέον αισθάνεσαι δικαιωμένος για την απόφασή σου να πας στη Ζάκυνθο;
Κάθε μέρα που περνάει νιώθω και πιο δικαιωμένος. Στην Αθήνα θα είχα τρελαθεί από την ανασφάλεια. Εδώ είμαι ασφαλής. Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση στην τηλεόραση, στο θέατρο και γενικά, δεν υπάρχει λόγος να δουλεύεις εκτός αν θέλεις να το κάνεις τσάμπα.

Πώς είναι η ζωή σου εκεί, εσύ πώς είσαι;
Ο τρελός του χωριού! Κανονικά. Ξυπνάω χαράματα, δουλειές στο σπίτι, στο χωράφι. Φεύγω πάω γυμναστήριο, μετά πάω για δουλειές στη χώρα (ξέρεις Εφορίες, αυτά που υπάρχουν πάντα), ύστερα στο ραδιόφωνο κάνω εκπομπή. Τελειώνω πάω στη μητέρα μου να φάω, από εκεί πάω στο σπίτι μου να ταΐσω τα ζώα, να κατέβω στο σινεμά, να τελειώσω κατά τις δώδεκα το βράδυ και μετά ανάλογα τα κέφια να πάω να πιω κι ένα ποτό. Δεκαοχτώ ώρες είμαι στο τρέξιμο!

Στην αρχή δεν σε καλοδέχτηκαν στο νησί. Σε έλεγαν κακομοίρη;
Ναι τα είχα αυτά, έλεγαν “ο κακομοίρης”, με κοιτούσαν περίεργα, μη διεκδικήσω πόστα, χορηγίες καλλιτεχνικές. Έπρεπε να περάσει ο καιρός, τώρα με χαιρετάνε. Παλιότερα τους χαιρετούσα μόνο εγώ. Όποιον έβλεπα στον δρόμο τον χαιρετούσα. Τους είχα σπάσει τα νεύρα.

Πιστεύανε ότι είσαι από τους οικονομημένους, από αυτούς που έβγαλαν λεφτά από την τηλεόραση;
Ακόμη πιστεύουν ότι έχω εκατομμύρια! Περνάνε κάποιες κυρίες μια μέρα μπροστά από το σινεμά, εγώ έψηνα ποπ κορν και λέει η μία στην άλλη: “Είναι ιδιόρρυθμος αυτός, ξέρεις τι έχει! Η μισή Ζάκυνθος είναι δική του!”… Και η άλλη με κοιτάζει με μια έκφραση του τύπου… “αφού έχεις λεφτά, τι κάθεσαι και τα ψήνεις!”. Στην εκπομπή του Παπαδόπουλου είχα πάει καλεσμένος και μου έλεγαν ότι πήγα στην Αθήνα, στον Σπύρο και τα οικονόμησα. (γέλια)

Έχεις βρεθεί οικονομικά σε άσχημη κατάσταση;
Ναι πριν από πέντε λεπτά, μετά από πέντε λεπτά τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες…. Δεν είχα κάνει καβάντζα τίποτα τρελά λεφτά.

Πούλησες και τα χρυσαφικά σου γιατί δεν είχες λεφτά;
Αμέ. Όλα τα μπιζού. (γέλια) Δεν ήταν και πάρα πολλά, αλλά ήταν μια περίοδος που έπρεπε να πληρώσω την ασφάλειά μου, από το θέατρο δεν είχα πληρωθεί, οπότε… Μου έκανε, όμως, καλό, ναι πήγαινα στη μάνα μου κι έτρωγα, έπαιρνα δύο αβγά, αλλά όλο αυτό με δυνάμωσε.

youweekly.gr