ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο μου;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας πολλών Ελλήνων ατμιστών, πρώην καπνιστών. Αρκεί να παρατηρήσετε...
τον κόσμο δίπλα σας στην παραλία, το καφέ, το εστιατόριο και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που σιγά σιγά απολαμβάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο του χωρίς δεύτερη σκέψη.

Άλλωστε, μια από τις σημαντικότερες «υποσχέσεις» του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ότι μπορεί να προσφέρει στους ατμιστές στιγμές απόλαυσης ακόμα και σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με το κάπνισμα, το άτμισμα δεν επιβαρύνει τους μη καπνιστές, μετατρέποντάς τους σε παθητικούς καπνιστές.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το “Regulatory Toxologyand Pharmacology” αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η καύση του καπνού και των συστατικών που περιέχει ένα παραδοσιακό τσιγάρο, είναι 2 χιλιάδες φορές πιο τοξικός από τον ατμό του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Για αυτό, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ δεν αποτελούν φαρμακευτική μέθοδο διακοπής του καπνίσματος, είναι μια λιγότερο βλαβερή εναλλακτική στο κάπνισμα για αυτό και η χρήση τους υποστηρίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες και γιατρούς.
Τελικά επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε κλειστούς χώρους;

Δυστυχώς, λόγω ψευδών πληροφοριών και δημοσιεύσεων σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η διεθνής νομοθεσία, δεν έχουν προβεί σε θέσπιση νόμων που να προστατεύουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τους ατμιστές.

Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε εσωτερικούς χώρους και μέρη στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα. Κάποιοι από τους πελάτες μας έχουν απολαύσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο τους σε cinema, bar, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα ακόμα και στο γραφείο τους, χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Αν και εσείς επιθυμείτε να κάνετε το ίδιο, θα σας συμβουλεύαμε πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας, να ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη του χώρου αν σας επιτρέπει να ατμίσετε. Το μόνο "πρόβλημα" που ίσως αντιμετωπίσετε είναι τα αδιάκριτα βλέμματα των ανθρώπων γύρω σας που θα αναρωτιούνται για το τι είναι αυτό που κρατάτε αλλά και τα θετικά σχόλια για το άρωμα καραμέλας που προέρχεται από τον ατμό σας.

Τέλος, με το πέρασμα του χρόνου το ηλεκτρονικό τσιγάρο κερδίζει τόσο την εμπιστοσύνη των πολιτών όσο και των επιστημόνων γι’ αυτό και κάθε τόσο δημοσιεύονται νέες έρευνες και ψηφίζονται νόμοι προς υπεράσπισή του. Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις εξελίξεις που αφορούν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά και για να ενημερώνεστε για τυχόν προσφορές από το e-Shop μας.


http://blog.alterego.gr/pou-borw-na-atmisw

Δεν υπάρχουν σχόλια: