ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Ντούκας

Πένθος στον χώρο του αθλητισμού από τον πρόωρο χαμό του Γιώργου Ντούκα
Ο 57χρονος Γιώργος Ντούκας έδινε σε όλη του τη ζωή μεγάλες μάχες...

Μια όμως δεν κατάφερε να την κερδίσει, εκείνη τη μάχη με τον καρκίνο.

Εκατοντάδες τα μηνύματα που γράφονται στα κοινωνικά δίκτυα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από την ίδια ασθένεια είχε "φύγει" το 2009 και ο Brian Frost...

Ο sensei Γιώργος Ντούκας, γεννήθηκε στη Πρέβεζα πριν 57 χρόνια. Ξεκίνησε το Καράτε σε ηλικία 14 ετών, στην Αθήνα, μαζί με τον αδερφό του Αχιλλέα, και από την ηλικία των 19 ετών μέχρι το τέλος διατηρούσε δικές του σχολές πολεμικών τεχνών. Υπήρξε πρωταθλητής στο Καράτε έχοντας συμμετάσχει σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την 10ετία του 1990 έφτιαξε στα Σεπόλια της Αττικής 3όροφο γυμναστήριο το οποίο ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο σε όλη την Ευρώπη. Ηταν το μεγάλο του όνειρο που κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει.

Ο sensei Ντούκας ήταν προσωπικός μαθητής του Edward Kaloudis κι εκείνος που έφερε στην Ελλάδα το Ιαπωνικό σύστημα Κoei-Kan Karate-Do, τη δεκαετία του 1980, Μερικά χρόνια αργότερα το στυλ διδασκόταν, σχεδόν, σε όλη τη χώρα.

Στη μνήμη νωπή παραμένει η διοργάνωση των ετήσιων διεθνών πρωταθλημάτων που ο sensei Ντούκας έκανε με τη συμμετοχή και της Αμερικάνικης Ομάδας, ενώ το 1990 στην Ελλάδα βρέθηκε και η ομάδα της Ιαπωνίας με επικεφαλής τον ιδρυτή του στυλ Koei-Kan, master Eizo Onishi. Χιλιάδες κόσμου παρακολουθούσε κάθε χρόνο τους αγώνες και τις σπουδαίες επιδείξεις των δασκάλων στα στάδια. Στο μυαλό όλων παραμένει ακόμη το εναέριο τίναγμα του sensei Ντούκα πάνω από δέκα άτομα το οποίο κατέληγε σε σπάσιμο κεραμίδων. Κάτι που, πρώτη φορά, είχε παρουσιάσει στο Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, όπου σχεδόν κάθε χρόνο βρισκόταν στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα.

Ηταν επίσης προπονητής στο Taekwon-Do και είχε εκπαιδευτεί και στο Kung Fu. Θεωρείται ένας από τους πιο τεχνικά καλύτερους δασκάλους σε ευρωπαικό επίπεδο.

Αξίζει όμως ν' αναφερθεί πως είναι η δεύτερη φορά που το Koei-Kan Karate θρηνεί ένα νέο άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή με αυτό τον άδικο τρόπο. Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009, από την ίδια ασθένεια, είχε φύγει και ο sensei Brian Frost, τεχνικός διευθυντής του Koei-Kan Karate της Αμερικής και νικητής το 1972 του Παναιαπωνικού πρωταθλήματος στο Τόκιο, ενώ υπήρξε και πυγμάχος με σπουδαίες διακρίσεις

athensmagazine.gr