ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Έχει μέταλλο η Ανατολή μπορεί να συνεχίσει;... Σήμερα κόντρα με την Α.Ε.Π. Γρεβενών

Η άλλη όψη από τη σπουδαία νίκη - πρόκριση της Ανατολής στην Κοζάνη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η Ανατολή μπορεί να έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, αλλά έχει πολλές πιθανότητες να πάει καλά στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος. Το προχτεσινό ματς στην Κοζάνη ήταν δύσκολο απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι η ΑΕΠ Καραγιαννίων. Το γκολ του Φίλιου στο 87’ ήταν αρκετό να της δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης.
Η ομάδα του ΑΟΑ είναι αξιόπιστη και έχει δυνατό μέταλλο, με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και με έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα, τον Κώστα Γιαννούση. Το δε σύστημα 4-2-3-1 της ταιριάζει πολύ, καθώς και σωστά αμύνεται αλλά και γρήγορα βγαίνει στην αντεπίθεση.



Ανατολή απέκλεισε την Αθλητική Ένωση Ποντίων Καραγιαννίων Κοζάνης και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει μια άλλη ομάδα που έχει έδρα το προσφυγικό χωριό των Γρεβενών Βατόλακκο, αλλά αγωνίζεται στο ΔΑΚ Γρεβενών. Η ονομασία της είναι Αθλητική Ένωση Ποντίων Βατολάκκου. Όπως και ο Αθλητικός Όμιλος Ανατολής έχει σημείο αναφοράς τον Πόντο.

-Όταν φτάσαμε στο στάδιο Κοζάνης πέσαμε στην είσοδο πάνω στους παράγοντες της ΑΕΠ Καραγιαννίων. Που μας είπαν την ιστορία της ομάδας, η οποία προήλθε από συγχώνευση ομάδων από προσφυγικά χωριά της Κοζάνης, στην περιοχή Καραγιάννια. Κι όταν τους είπαμε ότι και η Ανατολή είναι προσφυγική ομάδα, μας είπαν με ένα στόμα όλοι μαζί: Το καταλάβαμε όταν είδαμε το σήμα της που σε παραπέμπει στον Πόντο.

Ο δρόμος αναμένεται να είναι μεγάλος για τον ιστορικό Α. Ο. Ανατολής

-Δεν ήταν και πολύς ο κόσμος στο ΔΑΚ Κοζάνης. Είναι ζήτημα αν ήταν 300 με 350 οι φίλαθλοι μεταξύ αυτών και ορισμένοι εκδρομείς από την Ανατολή. Το ματς ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι σε εργάσιμη μέρα και είναι λογικό να μη υπάρχει μεγάλη προσέλευση φιλάθλων.

-Στις εξέδρες ήταν και ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης Χρήστος Σάββας, που διετέλεσε παλιότερα και πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης. Ο Χρήστος Σάββας υπήρξε παλιότερα διαιτητής Α’ Εθνικής κατηγορίας και όταν αποσύρθηκε ασχολήθηκε με την ΕΠΣ Κοζάνης.


-Τόσο πριν από το παιχνίδι όσο και μετά, οι δύο προπονητές Βασίλης Καλτσής και Γιάννης Σαμαράς είχαν θερμή χειραψία. Έχουμε την αίσθηση ότι οι προπονητές της νέας γενιάς αποπνέουν μια διαφορετική αύρα ποδοσφαιρικού πολιτισμού.

Βασίλης Καλτσής (φωτο αριστερά) όταν μπήκε το γκολ και άρχισαν να πανηγυρίζουν οι παίκτες του έξαλα, τους έβαλε τις φωνές – και με το δίκιο του- γιατί υπήρχε ακόμα ένα πεντάλεπτο που απαιτούσε μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι. Στο τέλος βέβαια πανηγύρισαν όλοι μαζί την πρόκριση. Μάλιστα όλη η αποστολή με τον πρόεδρο Λεωνίδα Ευθυμιάδη βγήκε αναμνηστική φωτογραφία, ανανεώνοντας το ραντεβού για τη νέα εξόρμηση την ερχόμενη Τετάρτη στα Γρεβενά.

-Ψύχραιμα αντιμετώπισε τον αποκλεισμό της ομάδας του ο πρόεδρος της ΑΕΠ Καραγιαννίων Αλέξης Κόμπος. «Τι να κάνουμε αυτά έχει το ποδόσφαιρο, δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτεροι» μας είπε όταν τον ρωτήσαμε να πει τις εντυπώσεις του. Ο κ. Κόμπος είναι για 2η συνεχόμενη χρονιά πρόεδρος στην ομάδα και είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη δραστηριότητα.

-Παρακολουθώντας το ματς από τον αγωνιστικό χώρο για να κάνουμε το φωτορεπορτάζ, γνωρίσαμε τον γιατρό αγώνα Μηνά Παπαχρήστου. Έναν υπέροχο άνθρωπο και λαμπρό επιστήμονα, όπως μας διαβεβαίωσαν και συνάδελφοι από την Κοζάνη. Ευτυχώς το ματς κύλησε ήσυχα και ελάχιστες φορές χρειάστηκε να επέμβει ο γιατρός. Όπως σε μια φάση που μάτωσε στο χείλος ο Κλιτσινάρης της Ανατολής.

-Ο χειρουργός κ. Μηνάς Παπαχρήστου που εκτελούσε τα καθήκοντα γιατρού αγώνα, μας μίλησε με συγκίνηση και με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο του συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης Κώστα Τσιάντα που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη δραστηριότητα, με αγάπη για τον τόπο που ζούσε αλλά και για την Ήπειρο, μας είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός για τον αείμνηστο πρόεδρο του συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης.

-Παράγοντας της ομάδας «Κοζάνη» που είναι στη Γ’ Εθνική, μας μίλησε με καλά λόγια για τα παιδιά που είχαν πάει το καλοκαίρι εκεί από την ομάδα νέων Κ-20 του ΠΑΣ, όπως οι Τζιάλλας, Αλεξίου, Τάχιας. Απ’ αυτούς παρέμεινε ο τελευταίος μόνο στην Κοζάνη και τα πάει πολύ καλά, αφού κέρδισε θέση βασικού στην ομάδα.

-Τι μας θύμισε το ΔΑΚ Κοζάνης…. Το μεγάλο ματς για την παραμονή που έδωσε ο ΠΑΣ στο γήπεδο αυτό τον Απρίλιο 2003 για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής κόντρα στην Καλλιθέα του αείμνηστου Νίκου Σαλευρή. Όλα τα Γιάννινα είχαν μετακομίσει στην Κοζάνη. Και όταν ο Θωμάς Κυπαρίσσης έκανε το 1-0 υπέρ του ΠΑΣ το στάδιο πήρε φωτιά. Άλλες εποχές, άλλα χρόνια, άλλοι πρωταγωνιστές.

-Επίσης θυμηθήκαμε και ένα ματς του ΠΑΣ με την ομάδα της Κοζάνης για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής τον Δεκέμβριο 2004. Κέρδισε η Κοζάνη 4-3 με προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη. Ποιος είδε τον Αλέξη Κούγια στα αποδυτήρια και δεν τον φοβήθηκε. Επί 20 λεπτά μας έκανε δηλώσεις καθώς βρεθήκαμε έξω από τα αποδυτήρια με τον οπερατέρ του TV1 Σωτήρη Ντούσκο, χωρίς να έχει τελειωμό.

-Ο Α.Ο. Ανατολής θα αγωνιστεί την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι στο ΔΑΚ Γρεβενών με την Αθλητική Ένωση Ποντίων Βατολάκκου. Αν η Γιαννιώτικη ομάδα περάσει νικηφόρα από τα Γρεβενά, τότε στις 30 Μαρτίου θα υποδεχτεί στο γήπεδο Ανατολής τον Κρόνο Αργυράδων Κέρκυρας σε νοκ άουτ αγώνα. Λογικά η Ανατολή θεωρείται φαβορί για την πρόκριση για να περάσει στους «16» του κυπέλλου.

-Η Α. Ε. Ποντίων Βατολάκκου είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Γρεβενών με 41 βαθμούς σε 15 αγώνες, έναντι 28 βαθμών του ιστορικού Πυρσού Γρεβενών και της άλλης ομάδας Γρεβενά Αεράτα. Στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Γρεβενών συμμετέχουν μόνο 11 ομάδες και φυσικά δεν έχει καμία σχέση ο βαθμός δυναμικότητας με το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηπείρου. Γι’ αυτό λέμε λογικά για το ματς της ερχόμενης Τετάρτης ο Α. Ο. Ανατολής είναι το φαβορί για νίκη – πρόκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επαληθεύονται όλα τα προγνωστικά στο ποδόσφαιρο. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και έχει δίκαιο ο προπονητής Βασίλης Καλτσής που φωνάζει να υπάρξουν χαμηλοί τόνοι και σοβαρότητα.


-Το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης η ΑΕΠ Βατολάκου κέρδισε στα πέναλτι 5-4 το Σούλι Παραμυθιάς ενώ ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 0-0. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι με 8 παίκτες, καθώς ο διαιτητής Λεωνίδας από τα Τρίκαλα στο 41’ απέβαλε τον Μπιζιώτα, στο 75’ τον Θ. Λάλο και στο 80’ τον Χαραλαμπίδη, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλάθλων. Ο μοιραίος παίκτης για το Σούλι Παραμυθιάς ήταν ο Κατσίφας που εκτέλεσε πέναλτι και σημάδεψε το δοκάρι. Προπονητής στην ΑΕΠ Βατολάκκου είναι ο Χρήστος Λάλος που ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Πυρσό Γρεβενών, τη Βέροια, την Κοζάνη και άλλες ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: