ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«Πατρίδες που έγιναν φωτιά»: Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το International Foundation for Greece (IFG) διοργανώνουν,...
τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μία μοναδική συναυλία για τη στήριξη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την κάλυψη των αναγκών της προσωρινής διαμονής τους.

Δημοφιλείς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Περρής, Μάριος Φραγκούλης συμπράττουν με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση Χρήστου Χαλκιά, και ενώνουν τις φωνές τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνοντας το «παρών» αφιλοκερδώς σε αυτή την εκδήλωση, που έχει στόχο να ενδυναμώσει την αλληλεγγύη και να συμβάλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων για την περίοδο που θα παραμείνουν στη χώρα μας. Συμμετέχουν επίσης: NGradio Band με τον Ισίδωρο Πάτερο, και Αλέξανδρος Ιακώβου – Γιώργος Μιχαήλ.

Παρουσίαση και σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Λιγνάδης

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το τραγούδι «Πατρίδες που έγιναν φωτιά» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το οποίο δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό. Στην ηχογράφηση συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Περρής και Μάριος Φραγκούλης.
Επίσης, θα προβληθεί video με τα μηνύματα αλληλεγγύης που στέλνουν προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, Patrons και Πρέσβεις Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece όπως οι Andrea Bocelli, Miguel Bosé, Luz Casal, Eric Burdon, Andreas Wisniewski και πολλοί άλλοι που συμμερίζονται τους στόχους μας.

Info:
«Πατρίδες που έγιναν φωτιά»
Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες
Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 20.30

Επιμέλεια video clip: Μαρία – Κλάρα Μαχαιρίτσα
Εικαστικό αφίσας: STMTS/Σταμάτης Μήτσιος

Τιμές εισιτηρίων: € 9 (Φοιτητικά) - 12 - 25 - 35 - 65 (VIP)
Προπώληση εισιτηρίων:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τηλ. +30 210 7282333, www.megaron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: