ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Γιατί πρέπει να κρατάς το κέλυφος και τα κεφάλια από τις γαρίδες;

Κάθε φορά που καθαρίζεις γαρίδες η συνήθης κίνησή σου είναι να πετάς το κέλυφος μετά. Δοκίμασε να μην το κάνεις για μία φορά και…μάθε πού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις..

Το κέλυφος των γαρίδων και οι ουρές είναι πεντανόστιμα. 

Κράτησέ τα και φτιάξε έναν γρήγορο και εύκολο ζωμό τον οποίο θα μπορείς να χρησιμοποιείς για σως θαλασσινών, σούπες και διάφορα άλλα μαγειρευτά. 
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά λεπτά για να δημιουργήσεις ένα γευστικό αριστούργημα.

Αν έχεις και κεφάλια από γαρίδες, ξέπλυνέ τα λίγο αφού τα κόψεις. 
Βάλτα μαζί με το κέλυφος και τις ουρές σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό κρύο νερό μέχρι να καλύπτονται. Βράσε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να πορτοκαλίσει το νερό για περίπου 15 λεπτά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ζωμό σου αντί για νερό για να φτιάξεις τις γαρίδες σου ή σε κάποια άλλη συνταγή που απαιτείται ζωμός. Αν θέλεις μπορείς να τον βάλεις στην κατάψυξη για να τον χρησιμοποιήσεις όταν τον χρειαστείς.