ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Αποκριά με Μανιταρογλέντι, Φανούς και Καρναβάλια στα Γρεβενά

Με το Μανιταρογλέντι, από τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας και το Μουσείο Μανιταριού Λάβδας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί...
αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Γρεβενών, ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη των Γρεβενών. 

Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η αποκριάτικη παρωδία του παραδοσιακού γάμου από τους μαθητές των λυκείων της πόλης, ενώ θα υπάρχει και ψυχαγωγικό πρόγραμμα και για τους μικρούς καρναβαλιστές.

Το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Γρεβενών χορευτική βραδιά με τοπικές ορχήστρες και συγκροτήματα της πόλης, όπως επίσης και το χορευτικό του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης ο «Αιμιλιανός».

Το Σάββατο όλη την ημέρα θα υπάρχουν φουσκωτά, τραμπολίνα και πίστα αναρρίχησης για τα παιδιά στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, εκεί όπου στις 7:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί παρέλαση συλλόγων και νέων της πόλης, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Κόζα Μόστρα. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου.

Την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς στις 3:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων στην Κιβωτό, ενώ στις 9 το βράδυ στην πόλη των Γρεβενών θα ανάψει ο παραδοσιακός φανός στο Βαρόσι.

Το ίδιο βράδυ θα ανάψουν οι φανοί σε αρκετά χωριά των Γρεβενών, όπου γύρω από τη φωτιά θα στηθεί γλέντι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα κούλουμα στην πόλη των Γρεβενών θα γιορταστούν στην Πλατεία Ελευθερίας.




ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: