ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Πρόταση-Σοκ Από Θεσμούς: Καθυστερήστε Την Πληρωμή Μισθών Και Συντάξεων!

Ευθεία επίθεση στο κουαρτέτο εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, κάνοντας λόγο για...
τακτική των δόσεων με το σταγονόμετρο που θυμίζει Σάιλοκ.

Ο κ. Κουτεντάκης τόνισε πως η κυβέρνηση παρουσιάζει στοιχεία τα οποία συνεχώς αμφισβητεί το Ταμείο, όταν τα δικά δικά του στοιχεία είναι γεμάτα ανακρίβειες. Μάλιστα, έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις διαφορετικές εκτιμήσεις της κυβέρνησης και του ΔΝΤ για το αποτέλεσμα του προϋπολογισμού του 2015, με την κυβέρνηση να μιλά για πλεόνασμα 0,2% και το Ταμείο για ύφεση 0,6%.

Ο ίδιος, είπε ότι δεν έχει καταλάβει εάν το Ταμείο θέλει να μείνει ή να φύγει και πως αυτή η στάση του ΔΝΤ προκαλεί μια καταστροφική αβεβαιότητα στην οικονομία.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση για τις οποίες ευθύνεται το ΔΝΤ, μιλώντας για τακτική δόσεων με το σταγονόμετρο η οποία είναι «συμπεριφορά Σάιλοκ».

«Τους λέμε συνεχώς ότι αυτή η αβεβαιότητα κοστίζει ακριβά στην πραγματική οικονομία αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μας κάνουν συστάσεις για το ποιες δαπάνες πρέπει να κόψουμε» είπε ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, ο οποίος υποστήριξε ότι στα προβλήματα ρευστότητας που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση, οι θεσμοί απαντούν λέγοντας πως θα μπορούσε να καθυστερήσει η καταβολή μισθών και συντάξεων για λίγες μέρες.

Ο κ. Κουτεντάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία πολιτική «στάσης πληρωμών» στο εσωτερικό ούτε δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο όπως είπε αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι εύκολα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: