ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κέρκυρα: Εκδήλωση του ΤΕΕ για την εκκένωση λόγω σεισμού

Εσπερίδα με θέμα «Σχέδιο εκκένωσης του ιστορικού κέντρου της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, σε περίπτωση σεισμού» πραγματοποιήθηκε ...
την Τετάρτη στις 23 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Π. Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. Ομιλήτρια ήταν η κα Μελίνα Σπίγγου Πολυλά, πτυχιούχος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου.

Το ΤΚ/ΤΕΕ έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές του την Πολιτική Προστασία.
Στο πλαίσιο αυτό, και λόγω της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του ιστορικού κέντρου της Παλαιάς Πόλης, το ΤΕΕ διοργάνωσε την εκδήλωση, με σκοπό την ανάδειξη του θέματος για την συγκεκριμένη περιοχή.

Η εργασία συστηματοποιεί και τεκμηριώνει,μέσα από μετρητικά στοιχεία και σενάρια, την ασφαλέστερη δυνατή απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές κινδύνου σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.
Μετά την παρουσίαση του σχεδίου εκκένωσης,ακολούθησαν τοποθετήσεις και συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Κατά τη συζήτηση, τονίστηκε η σημασία ύπαρξης συνεργασίας υψηλού επιπέδου μεταξύ συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.
Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη αναβάθμισης ή κατασκευής νέων
Πέραν αυτών, κρίθηκε απαραίτητη η πλήρης χωρική και δημογραφική αποτύπωση της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ι.Ν κ. Α. Μιχαλάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Κέρκυρας κ. Ν. Αναστασόπουλος, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ.Ιονίων Νήσων κ. Ευθ. Γεωργακόπουλος Aρχιπύραρχος, καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δ. Κέρκυρας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. κ. Ν. Τρίαντος,κλείνοντας ανέφερε,ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο, προβάλλει επιστημονικά τεχνικά θέματα που απασχολούν τον τόπο και η συνδρομή του σε όποιο θέμα του ζητείται είναι δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: