ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Παντελής Παντελίδης: Τι συμβαίνει με την ασφαλιστική και τις αποζημιώσεις όταν ο οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων, έδειξαν ότι ο Παντελής Παντελίδης είχε...
καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Τι συμβαίνει όμως σε αυτή την περίπτωση με την ασφαλιστική εταιρεία;

Στην εκπομπή Tatiana Live μίλησε ο κ. Κωλέττης, ο δικηγόρος της 30χρονης Μίνας Αρναούτη, ο οποίος ξεκαθάρισε τι συμβαίνει με μια ασφαλιστική εταιρία, όταν υπάρχει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Επειδή βλέπω διάφορες ανακρίβειες σε σχέση και με τα ποσοστά αλκοόλ και σύμφωνα με το νόμο τι γίνεται, καλό είναι να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα. Πρώτα και κύρια, ένας οδηγός, οποιοσδήποτε οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, υπό την επίδραση οινοπνεύματος δηλαδή, εάν στον οργανισμό του βρεθεί 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος, με τη μέθοδο της αιμοληψίας δηλαδή, ή 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, αυτό αφορά το δεύτερο τη συσκευή του αλκοολομέτρου, άρα έχουμε δύο μετρήσεις διαφορετικές. Η μία είναι η μέθοδος της αιμοληψίας, η άλλη είναι η μέθοδος της συσκευής του αλκοολομέτρου. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι το εξής, ότι σε σχέση με τις αποζημιώσεις, όταν κάποιος οδηγός είναι υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οι παθόντες αποζημιώνονται από την ασφαλιστική εταιρία, αλλά η ασφαλιστική εταιρία έχει το δικαίωμα να στραφεί αναγωγικά εναντίον του οδηγού, δηλαδή να ασκήσει αγωγή εναντίον του και να του ζητήσει ότι αποζημίωση έχει δώσει στα θύματα. Εάν ο οδηγός έχει αποβιώσει, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, τότε στρέφεται εναντίον των κληρονόμων. Αυτό είναι το νομικό μέρος του πράγματος και καλό θα είναι να διευκρινιστεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια: