ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Πώς το Facebook μετατρέπεται σε «ψηφιακό νεκροταφείο»

Μέχρι το τέλος του αιώνα το Facebook θα έχει περισσότερα προφίλ νεκρών παρά ζωντανών χρηστών.

Οι λογαριασμοί των ανθρώπων που δεν είναι πια εν ζωή θα είναι...

περισσότεροι από εκείνους των ζωντανών μέχρι το τέλος του 2098, σύμφωνα με τον Hachem Sadikki, υποψήφιο διδάκτορα στο University of Massachusetts.


Ο Sadikk κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό βάσει ενός μοντέλου που υπολογίζει τον αριθμό των ατόμων που κάνουν εγγραφή στο Facebook και το πλήθος των χρηστών που πεθαίνουν.

Η πρόβλεψη μπορεί να αποδειχθεί άστοχη σε κάποια από τα σημεία της, καθώς βασίζεται στην υπόθεση ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης του Facebook θα σταθεροποιηθεί και το προσδόκιμο ζωής των χρηστών του θα παραμείνει αμετάβλητο. Ωστόσο, υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Facebook αποτελείται από έναν αυξανόμενο αριθμό σελίδων που ανήκουν σε νεκρούς ανθρώπους.

Όταν ένας χρήστης πεθαίνει, το site δεν διαγράφει το προφίλ του αλλά το μετατρέπει σε «προφίλ μνήμης». Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες παραμένουν στο site ακόμα και μετά τον θάνατό τους, με μια τροποποιημένη σελίδα που χρησιμοποιείται από τους φίλους τους για να μοιραστούν τις αναμνήσεις και τις σκέψεις τους. Ο μόνος τρόπος να διαγραφεί η σελίδα είναι από κάποιον που γνωρίζει το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη.


fortunegreece.com
newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: