ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πέθανε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο σε ηλικία 30 ετών!

Η Μάγκι, μια σκυλίτσα ράτσας Κέλπι που πιθανότατα ήταν το γηραιότερο σκυλί στον κόσμο πέθανε στις 18/4/2016 στην Βικτώρια της Αυστραλίας σε ηλικία...
30 ετών. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, Μπράιαν Μακ Λάρεν, ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή Γούλθορπ επιβεβαίωσε το θάνατο του σκύλου μαθουσάλα στην εφημερίδα The Weekly Times. “Ήταν 30 ετών, αλλά πήγαινε καλά, περπατούσε από το γαλακτοκομείο στα γραφεία, γρύλιζε στις γάτες και έκανε όλα τα πράγματα που κάνει ένας κανονικός σκύλος» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κατάστασή της εμφάνισε επιδείνωση δύο μέρες πριν πεθάνει.

Σε ανθρώπινα χρόνια, η Μάγκι ήταν 200 ετών. Ωστόσο, η ηλικία του σκύλου δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη αρχή και έτσι τον τίτλο του γηραιότερου σκύλου διατηρεί ο Μπλούι, ένα αυστραλιανό τσοπανόσκυλο πάλι από την περιοχή της Βικτώρια, που πέθανε σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών. Σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, ο ιδιοκτήτης του τον είχε αγοράσει ως κουτάβι το 1910 και το σκυλί έζησε ανάμεσα στα πρόβατα και τα γελάδια έως ότου πέθανε το Νοέμβριο του 1939.

Τα σκυλιά συνήθως ζουν από οκτώ ως 15 χρόνια. Ένα από τα γηραιότερα σκυλιά που καταγράφηκαν πρόσφατα στο Γκίνες είναι η Σανέλ, ένα ντάτσχουντ από τη Νέα Υόρκη που το 2009 γιόρτασε τα 21α της γενέθλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: