ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

5 Σημάδια που μαρτυρούν, ότι ο σύντροφός σας δεν σας σέβεται!

Ο σεβασμός θεωρείται ως το βασικό συστατικό για μια σημαντική σχέση, αλλά είναι μια έννοια που είναι δύσκολο να προσδιοριστεί.
Όταν πρόκειται για σεβασμό, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πότε μας έχουν δείξει ασέβεια.

Τι περιμένουμε όταν ζητάμε από τους άλλους να μας δείξουν σεβασμό , είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσδιοριστεί. Ο σεβασμός μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους.

Υπάρχει ο χρυσός κανόνας. Αντιμετωπίστε τους άλλους με τον τρόπο που θέλετε να σας αντιμετωπίζουν. 
Και έπειτα υπάρχει και ο πλατινένιος κανόνας.
Βασικά, ο πλατινένιος κανόνας είναι ο τελικός ορισμός του σεβασμού:

Αντιμετωπίστε τους άλλους με τον τρόπο που θέλουν να τους αντιμετωπίζετε.

Για να μπορέσει κάποιος να σας φερθεί με τον τρόπο που θέλετε πρέπει να είστε σαφής για το ποιος είναι αυτός ο τρόπος ή να μπορεί ο άλλος να διαβάζει τη σκέψη.

Αν νιώθετε ότι σας φέρονται με ασέβεια ,»δηλώστε» τη συμπεριφορά που θα προτιμούσατε. Π.χ. θα μπορούσατε να πείτε»Θα ήθελα να μου μιλάς με λιγότερο θυμό.»

5 Σημάδια ότι ο σύντροφός σας δεν σας σέβεται

Λίγη έρευνα έχει γίνει σχετικά με το σεβασμό, επειδή μέχρι πρόσφατα, δεν είχε ακόμη οριστεί ως κάτι που θα μπορούσε να μετρηθεί.

Οι ερευνητές στην προσπάθεια να μελετήσουν το σεβασμό στις σχέσεις δημιούργησαν έναν ορισμό που περιελάμβανε τα ακόλουθα ψυχολογικά χαρακτηριστικά:

* στοργή

* φροντίδα

* κατανόηση

* ειλικρίνεια

* αφοσίωση

* Μη καταχρηστική ή επικριτική

* διακριτικότητα

Σε μια άλλη μελέτη για τον σεβασμό , οι ίδιοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο σεβασμός είχε τόσο υψηλή συσχέτιση με την ικανοποίηση στη σχέση που φαίνεται να μοιάζουν με την ίδια έννοια για τους συμμετέχοντες της έρευνας που ρωτήθηκαν.

1. Το ταίρι σας , σας λέει τι είναι λάθος με σας
Κανείς δεν είναι τέλειος και σίγουρα δεν χρειάζεται ο σύντροφός σας να σας το υπενθυμίζει. Είναι αρκετά δύσκολο για σας να δεχτείτε τα λάθη σας, χωρίς υπενθύμιση.
Αν ακούσετε αυτό από το σύντροφό σας, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν σας σέβεται. Πείτε τους ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος με σας, και παρότι μπορεί να κάνετε ένα λάθος από καιρό σε καιρό, θα προτιμούσατε να ακούσετε για όλα τα θετικά στοιχεία σας που αρέσουν στο σύντροφο σας .

2. Ο σύντροφος σας δεν σας ακούει.

Το να ακούς είναι μια βασική ένδειξη σεβασμού και οι δύο θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να μιλήσουν για τις σκέψεις τους. Όταν ο ένας διακόπτει, μιλάει πάνω, ή δείχνει περιφρόνηση για το άλλο πρόσωπο όταν μιλάει, η επικοινωνία αρχίζει να καταρρέει.

3. Γίνονται όλα όπως τα θέλει ο σύντροφος σας.
Μια επιτυχημένη συνεργασία πρέπει να είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ένας από εσάς δεν θα πρέπει να παίρνει πάντα αυτό που θέλει. Συμβιβασμός, ειδικά σε πράγματα που δεν είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας, είναι το κλειδί για σεβασμό στη σχέση.
Όταν ο σύντροφός σας προσπαθεί να ελέγξει τη σχέση και επιμένει να γίνουν τα πράγματα με τον τρόπο του, είναι ένα σημάδι ότι δεν σέβεται τις ανάγκες σας. Δοκιμάστε υποστηρίζοντας τον εαυτό σας, ειδικά όταν είναι σημαντικό για εσάς. Εάν ο σύντροφός σας ακόμα και μετά δεν θα σας επιτρέψει να γίνουν τα πράγματα με τον τρόπο σας, να του πείτε ότι η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη για εσάς

4. Ο σύντροφος σας δεν σέβεται τους φίλους ή την οικογένεια σαςΟ σύντροφος σας δεν χρειάζεται να αγαπάει τους φίλους ή την οικογένειά σας όπως κάνετε εσείς, αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίζει με σεβασμό. Σαν ζευγάρι, θα ξοδεύετε χρόνο μαζί στο μέλλον και μέρος της ζωής σας μαζί θα περιλαμβάνει χρόνο με την οικογένεια σας .
Είναι σημαντικό για μια υγιή, με σεβασμό σχέση για εσάς και το σύντροφό σας, να έχει μια καλή σχέση με τους φίλους και την οικογένεια σας. Ακόμα και αν είστε μόνο τυπικοί με τους φίλους ή την οικογένεια του, ο σεβασμός για τους αγαπημένους του αγαπημένου σας προσώπου είναι σημαντικός.

5. Ο σύντροφος σας είναι συχνά αγενείςΟ σεβασμός αρχίζει με το να μην προκαλείς βλάβη σε κανέναν. Αυτό περιλαμβάνει το να μην πληγώνεις τα συναισθήματα σκόπιμα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα δικά του λόγια και τις πράξεις. Σκόπιμος κακοχαρακτηρισμός ,υποτίμηση , θυμωμένα λόγια, απειλητική γλώσσα, ή ακόμα και επικριτικός ή κατηγορηματικός τόνος είναι όλοι τους τρόποι που ο σύντροφός σας μπορεί να δείχνει την ασέβεια του.


tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: