ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Πώς θα το πείσετε να μαζεύει τα παιχνίδια του;

Ένα δωμάτιο βομβαρδισμένο από παιχνίδια είναι το καθημερινό θέαμα που αντικρίζετε προς το τέλος της ημέρας. Αντί να μαζεύετε μόνη σας τον…
χαμό, μάθετε στο μικρό σας πως είναι και δική του υποχρέωση να βάλει ένα χεράκι στο συμμάζεμα. Ας δούμε μερικούς τρόπους.

Χωρίστε τα παιχνίδια σε κατηγορίες. Ο χαμός που επικρατεί στο δωμάτιο είναι βέβαιο πως θα αποσυντονίσει το μικρό σας. Για να το βοηθήσετε να κάνει την αρχή, χωρίστε τα παιχνίδια σε κατηγορίες και δώστε απλές και ξεκάθαρες οδηγίες για το πού πρέπει να μπει το καθετί.

Τοποθετήστε τα σε ειδικά κουτιά με διαφορετικά χρώματα ή σε ειδικά μπαούλα. Φροντίστε να έχετε προμηθευτεί κατάλληλα κουτιά αποθήκευσηςτα οποία θα μπορεί εύκολα να ξεχωρίζει το μικρό σας, όπως π.χ. το μπλε κουτί είναι για τα τουβλάκια και το μπαούλο για τις πάνινες κούκλες.

Μαζέψτε παίζοντας. Συμφωνήστε ότι θα κάνετε διαγωνισμό για το ποιος από τους δυο θα τελειώσει πιο γρήγορα το συμμάζεμα. Για να του δώσετε κίνητρο, επιλέξετε και ένα μικρό βραβείο, όπως να του διαβάσετε ένα αγαπημένο του παραμύθι πριν τον ύπνο. Αποφύγετε να το επιβραβεύετε με γλυκίσματα.

Μετατρέψετε το μάζεμα σε συνήθεια. Δοκιμάστε να συμπεριλάβετε το συμμάζεμα του δωματίου στην καθημερινή ρουτίνα ώστε να του γίνει συνήθεια. Φροντίστε να του υπενθυμίζετε ποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει το μάζεμα για να ακολουθήσει το μπάνιο και ο ύπνος, ώστε η μετάβαση να είναι πιο ομαλή.

Εμπνευστείτε μια ιστορία. Πείτε για παράδειγμα στο μικρό σας ότι τα παιχνίδια χρειάζεται να ξεκουραστούν και αυτό θα συμβεί μόνο όταν τα τοποθετήσετε στη θέση τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: