ΣΙΝΕ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Πώς θα απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων εύκολα και ανέξοδα σε λίγα μόλις λεπτά

Δεν είναι λίγες οι φορές που σε ορισμένα σημεία του πλυντηρίου συσσωρεύονται βρομιές από...
τα ρούχα που πλένονται εκεί με αποτέλεσμα να αναδύεται μια άσχημη μυρωδιά. Για το λόγο αυτό, ακόμη και το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται καθάρισμα και απολύμανση ανά τακτά διαστήματα.

Για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας φτιάξτε ένα μείγμα με ένα μέρος χλωρίνης και δέκα μέρη νερού. Βάλτε το μείγμα μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και με αυτό ψεκάστε τα λάστιχά του. Αν δεν μπορείτε να ψεκάσετε σε όλο το λάστιχο, δοκιμάστε να βάλετε κάποια ποσότητα από το απορρυπαντικό που φτιάξατε σε ένα πανί και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια του λάστιχου. Μην ξεχάσετε να φορέσετε γάντια.

Αν δείτε ότι το πανί βγαίνει βρώμικο τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να ψεκάζετε και να σκουπίζετε μέχρι να είναι τελείως καθαρό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι με νερό.


Αν, καθαρίζοντας τα λάστιχα, βρήκατε βρομιά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει και σε άλλα σημεία στο εσωτερικό του πλυντηρίου. Βάλτε 1 φλ. χλωρίνη στην υποδοχή του απορρυπαντικού στο πλυντήριο και βάλτε το σε λειτουργία. Βάλτε το να δουλέψει σε γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό. Αν μετά το τέλος του πλυντηρίου υπάρχει ακόμα γλίτσα, βάλτε ακόμα ένα πλυντήριο.

Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα να θυμάστε πως για να μην ξαναδημιουργηθεί βρωμιά και μούχλα στο πλυντήριό σας, θα πρέπει να θυμάστε να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου κάθε φορά που αυτό τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: