ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή προς την κα Δρόσου- Κοράβου Χρυσάνθη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών σας ευχαριστεί θερμότατα για τη δωρεά:

α) Της σύγχρονης μετάφρασης της Ιλιάδας του Ομήρου, σε ελεύθερο στίχο. Mια απαράμιλλη φιλολογική εργασία, δική σας και του συζύγου σας, Γιάννη Κοράβου, που με την τυπογραφική εκτύπωση της πήρε το στρατί της διαχρονικής αποτύπωσης και θα μείνει ως μία άλλη αισθητική μετάφραση που απελευθερώνεται από τους αποπνικτικούς εναγκαλισμούς της ομοιοκαταληξίας και προσεγγίζει τη λυρικότητα και την επική εξιστόρηση με την αμεσότητα της ελεύθερης στιχοπλοκής.

β). Την συλλογή αυτοβιογραφικών διηγημάτων του συζύγου σας με τίτλο «Η άλλη πλευρά του λόφου και άλλες διηγήσεις» που έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί περιέχουν μνήμες, εικόνες και διηγήσεις του Τόπου μας από τα δύσκολα χρόνια του 1940 μέχρι τις μέρες της ύστερης μεταπολίτευσης!.. γ). Την ποιητική συλλογή του συζύγου σας με τίτλο «Περισσότερο φως- ποιήματα 1982-2012» όπου η ποιητική ευαισθησία κρούει την πόρτα της εκούσιας κουφαμάρας, που βιώνουμε ως Τόπος και ως λαός, στιγματίζοντας τη μεταποίηση και πλαστικοποίηση των εννοιών και αξιών και την υποκρισία των επισήμων, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως, εν ζωή, δεν συγχρωτιζόταν μ’ αυτούς που «πήγαιναν πλατεία».

Η πνευματική δημιουργία του Γιάννη Κόραβου και η δική σας θα κοσμούν πλέον τις προθήκες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών.

Σας ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και δημιουργική δύναμη.


Ο προϊστάμενος

Ζαγκανίκας Σίμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: