ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

"Κλείδωσαν" ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια - Κοντά σε πλήρη συμφωνία με τους δανειστές

«Η συμφωνία για το Ασφαλιστικό έκλεισε».Με αυτή την φράση ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας βγαίνοντας από την συνάντηση με...
τους δανειστές την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι έγινε δεκτή η ελληνική πρόταση για τις επικουρικές συντάξεις παρά το γεγονός ότι νωρίτερα γνωρίζαμε ότι στο θέμα αυτό υπήρχε έντονη διαφωνία αφού οι δανειστές, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές ζητούσαν περισσότερα.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης ότι μένει να αποσαφηνιστεί πώς θα εξοικονομηθούν άλλα 70 εκατ.ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα για τα τρία πρώτα χρόνια και μισή μονάδα για τα επόμενα τρία.

Εκτός νομοσχεδίου μένουν τα άρθρα που αφορούν στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική και θετική μια μέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup καθώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει στα χέρια ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα και να μην μεταβούν στο 'Αμστερνταμ για το Eurogroup για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Κυβερνητική πηγή αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων είπε πως η συμφωνία είναι κοντά και πως μοναδικό πρόσκομμα αποτελεί το αφορολόγητο και η επιμονή των δανειστών να μειωθεί χαμηλότερα των 9.100 ευρώ. «Υπάρχει σχεδόν λευκός καπνός. Έχουμε σχεδόν συγκλίνει», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: