ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

1η ΜΑΗ 2016: Ο δικός μας δρόμος για μια κοινωνία χωρίς Μνημόνια, ανεργία & φτώχεια

1η ΜΑΗ 2016
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ 
Ο δικός μας δρόμος για μια κοινωνία χωρίς Μνημόνια,
 ανεργία &  φτώχεια 

Εργαζόμενες–νοι, στον ιδιωτικό τομέα,  Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέες & Νέοι,
Για μια ακόμα χρονιά, η Εργατική Τάξη της χώρας μας Απεργεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Είναι μια ημέρα μνήμης, που σηματοδοτεί και εμπνέει διαχρονικά τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και όλων των λαών του κόσμου, για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία χωρίς ταξικές ανισότητες, χωρίς ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Για μια κοινωνία με δουλειά για όλους, με  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και  αξιοπρεπείς μισθούς.  
Και την φετινή Πρωτομαγιά στη χώρα μας, για 6η συνεχή χρονιά,  είμαστε ακόμα αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατ΄ απαίτηση των δανειστών, αλλά εφαρμόζει απαρέγκλιτα και η σημερινή Κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της. 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ -   ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Υπερασπιzόμαστε τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση & τις συντάξεις μας.
Το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, εφόσον  ψηφιστεί, θα σημάνει την αρχή του τέλους του συστήματος της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως την γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα μας.
Το νομοσχέδιο εντάσσεται, όχι σε μια προσπάθεια ουσιαστικής και βιώσιμης αναμόρφωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά σε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη παρέμβαση περικοπής  δημοσιονομικών δαπανών από τις συντάξεις, σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών – θεσμών και το Μνημόνιο του Ιουλίου 2015.
Η επιχειρούμενη αντιδραστική μεταρρύθμιση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης περιλαμβάνει σοβαρά πλήγματα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων μας, όπου η νέα μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) είναι μια μόνο πλευρά της επίθεσης που δεχόμαστε.
Η κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση, από ερ­γα­τι­κή κα­τά­κτη­ση και υπο­χρέ­ω­ση του κρά­τους, γί­νε­ται υπό­θε­ση ατο­μι­κών ει­σφο­ρών, όσων κα­τα­φέ­ρουν να επι­βιώ­σουν στις ση­με­ρι­νές συν­θή­κες από­λυ­της ερ­γο­δο­τι­κής αυ­θαι­ρε­σί­ας και εκρη­κτι­κής ανερ­γί­ας.
Παράλληλα, μαζί με το Ασφαλιστικό, η Κυβέρνηση ψηφίζει και νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο προχωρά σε νέα αφαίμαξη των εργατικών και λαϊκών εισοδημάτων με νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου, με δυσβάσταχτη φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα με αύξηση και μονιμοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, για την ύπαρξη αξιοπρεπών συντάξεων και παροχών υγείας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Μνημονίου, που διαλύουν το ασφαλιστικό μας σύστημα και πετσοκόβουν τις συντάξεις μας.  
Να ανατρέψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα.
Η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε για να αλλάξει τον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι καθημερινά. Δεν τήρησε καμία από τις δεσμεύσεις της.
Αντίθετα συνεχίζει να διατηρεί όλους τους αντεργατικούς, μνημονιακούς νόμους, που πετσόκοψαν τους μισθούς μας, κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις, μετέτρεψαν την εργατική νομοθεσία σε νομοθεσία υπέρ των εργοδοτών.  
Η ανεργία, ιδιαίτερα αυτή των νέων, έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, καταστρέφει το  ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, διώχνει τη νεολαία στη μετανάστευση, διαλύει τον κοινωνικό ιστό.   
Αγωνιζόμαστε για: μόνιμη και σταθερή δουλειά, με 8ωρο-40ωρο, την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, με 751 Ευρώ κατώτατο μισθό, την  αποκατάσταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που θα ισχύουν για όλους,  την επανακαθιέρωση του εργατικού δικαίου, την εξάλειψη των ελαστικών και επισφαλών μορφών εργασίας.   
Να διαφυλάξουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ.
Η Κυβέρνηση  συνεχίζει να διατηρεί τη μνημονιακή νομοθεσία (Ν. 4177/13), σύμφωνα με την οποία τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά 8 Κυριακές το έτος, ενώ οι δανειστές απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση του Ωραρίου με τα καταστήματα ανοιχτά και τις 52 Κυριακές.
Όπως αποδείχθηκε, όμως, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο του Εμπορίου, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, αύξησε ακόμα περισσότερο την Ανεργία,  διέλυσε τις εργασιακές μας σχέσεις και τα δικαιώματα μας, έκανε τους εργαζόμενους - λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και ελεύθερου χρόνου,  γιγάντωσε τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.  
Αγωνιζόμαστε για τη νομοθετική κατοχύρωση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ – ΑΡΓΙΑΣ. Ούτε 52, ούτε και 8, κανένα μαγαζί τις Κυριακές ανοιχτό!
 Εργαζόμενες-νοι,
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, όλους όσους  πάλεψαν σκληρά και έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο σε όλο τον κόσμο. Τιμούμε και συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος.
Αγωνιζόμαστε για το 8ωρο και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ για όλους, για Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική Πρόνοια.  
Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Απεργιακή Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου
Στην  Πλ. Ελευθερίας (Λαχαναγοράς), ώρα 10.00 π.μ.

                                  Για την Διοίκηση  
                                     Ο Πρόεδρος  
                                   Κυριαζίδης Λάζαρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: