ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

18χρονη προκάλεσε ατύχημα ενώ οδηγούσε και έπαιζε με το κινητό της...

Αυτό όμως που έκανε στη συνέχεια θα σας εξοργίσει!

Η 18χρονη Christal McGee έχει δεχτεί μήνυση, επειδή φέρεται ότι...

τράκαρε με το αυτοκίνητο της παίζοντας με το φίλτρο ταχύτητας του Snapchat και προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη σε έναν από τους επιβαίνοντες του άλλου αυτοκινήτου. Και το πιο περίεργο; Οι δικηγόροι που της έκαναν μήνυση ισχυρίζονται ότι συνέχισε να χρησιμοποιεί την εφαρμογή ενώ την μετέφεραν στο νοσοκομείο, γράφοντας ότι είναι “τυχερή που είναι ζωντανή”.

Και το Snapchat αλλά και η McGee αναφέρονται στην αγωγή που κατατέθηκε στο Spalding County της Georgia από τους Wentworth και Karen Maynard. Ισχυρίζονται ότι γύρω στις 11:15 μ.μ. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015, η McGee έστειλε μία φωτογραφία μέσω του Snapchat ενώ οδηγούσε με 182 χιλιόμετρα την ώρα.

Η νεαρή έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του Wentworth Maynard με 172 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την αγωγή. Η McGee και οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου της τη γλίτωσαν με μικρά τραύματα, αλλά ο Maynard έπαθε μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Προσθέτουν ότι δεν μπορεί πλέον να μείνει μόνος του εξαιτίας των τραυμάτων του και τα μέλη της οικογένειας του πρέπει να σταματήσουν τις καριέρες τους για να τον φροντίζουν.

“Ο Wentworth δεν μπορούσε να σηκωθεί μόνος του, να φτιάξει πρωινό, να πάει στη δουλειά και να μαγειρέψει”, λέει η γυναίκα του, Karen. “Τώρα είναι τόσο κουρασμένος που τον παίρνει ο ύπνος στο καροτσάκι κατά τη διάρκεια της μέρας. Παλιά καθόμασταν στον καναπέ και βλέπαμε τηλεόραση το βράδυ και ο Wentworth με έπαιρνε αγκαλιά. Τώρα πια δεν μπορεί να το κάνει αυτό.”

Οι δικηγόροι πιστεύουν ότι και το Snapchat είναι υπεύθυνο γιατί παρόμοια ατυχήματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν, ανάμεσα τους και στην Βραζιλία:

“Πρέπει να ερωτηθεί κατά πόσο το Snapchat είχε υπολογίσει τους κινδύνους του φίλτρου ταχύτητας πριν το βγάλει στην αγορά. Σκέφτηκαν οι προγραμματιστές τους την επίδραση που θα μπορούσε να έχει αυτό στη ζωή κάποιου όπως ο Wentworth Maynard;”

Το Snapchat είπε στο Buzzfeed ότι πάντα προσπαθούν να αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ενώ οδηγούν:

“Καμιά φωτογραφία δεν είναι πιο σημαντική από την ασφάλεια κάποιου”, είπε ο εκπρόσωπος.

“Αποθαρρύνουμε τους χρήστες μας από το να χρησιμοποιούν το φίλτρο ταχύτητας ενώ οδηγούν, ενώ παράλληλα βγαίνει και προειδοποιητικό μήνυμα από την εφαρμογή που τους το υπενθυμίζει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: