ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Τη βίασαν στα 24 μέσα στο σπίτι της και θεωρούσε ότι «ήταν τιμωρία απ” τον Θεό επειδή ήταν ομοφυλόφιλη»..

Κέλι Μακγκίλις, η άγνωστη ζωή της συμπρωταγωνίστριας του Τομ Κρουζ στο Top Gun. Τη βίασαν στα 24 μέσα στο σπίτι της και...
δεν το αποκάλυψε σε κανέναν, γιατί θεωρούσε ότι «ήταν τιμωρία απ” τον Θεό επειδή ήταν ομοφυλόφιλη»…
Το 1982, τέσσερα χρόνια πριν γίνει η εκπαιδεύτρια του Τομ Κρουζ στο Top Gun, η Κέλι Μακγκίλις ζούσε στη Νέα Υόρκη.

Τις απέμενε ένας χρόνος για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη σχολή χορού και υποκριτικής, Τζούλιαρντ.

Συζούσε με τη σύντροφό της, την οποία παρουσίαζε στον κόσμο και την οικογένειά της ως μία απλή φίλη της. Ένα βράδυ, την ώρα που οι δύο κοπέλες κοιμούνταν, δύο άντρες διέρρηξαν το διαμέρισμά τους. Τις απείλησαν με μαχαίρι και τις βίασαν. Ο ένας από τους δράστες, ο 15χρονος Λερόι Τζόνσον, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης. Τον δεύτερο δεν τον βρήκαν ποτέ. Η επίθεση συγκλόνισε την Μακγκίλις, η οποία δεν μίλησε σε κανέναν για τον βιασμό. Για χρόνια, θεωρούσε ότι ήταν μια τιμωρία που τις άξιζε, επειδή ήταν ομοφυλόφιλη. Βρήκε παρηγοριά στο αλκοόλ: «Έπινα πολύ. Δεν μπορούσα να φάω. Έτρεμα και έβλεπα εφιάλτες. Έπινα τόσο, γιατί φοβόμουν να πέσω για ύπνο τα βράδια».

Η επιτυχία των 80s


Η Μακγκίλις στο Top Gun Η Κέλι Μακγκίλις γεννήθηκε το 1957 στην Καλιφόρνια. Από μικρή, την έλκυε το θέατρο.

Όταν αποφοίτησε απ’ το λύκειο, ήταν ξεκάθαρη για το τι ήθελε να κάνει στη ζωή της. Για δύο χρόνια φοιτούσε σε μια θεατρική σχολή στην Καλιφόρνια και το 1979, έφυγε για τη Σχολή Τζούλιαρντ στη Νέα Υόρκη. Αποφοίτησε το 1983, ένα χρόνο μετά το βιασμό της.

Αν και βρισκόταν στα όρια του αλκοολισμού, η επαγγελματική της καριέρα δεν ζημιώθηκε. Μόλις δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή της, συμπρωταγωνίστησε με τον Χάρισον Φορντ στην ταινία «Μάρτυρας Εγκλήματος» και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Τον επόμενο χρόνο, κέρδισε τον ρόλο στο Top Gun. Ήταν η γοητευτική Τσάρλι, καθηγήτρια στη σχολή επίλεκτων πιλότων, που ερωτεύεται τον Μάβερικ, τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Τομ Κρουζ. Η ταινία ήταν μία απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 και οι πρωταγωνιστές της έγιναν αμέσως σούπερ σταρ.

Στα γυρίσματα η Μακγκίλις, που έχει ύψος 1.77, έπρεπε να «μαζεύεται» λίγο όταν βρισκόταν στο ίδιο πλάνο με τον Τομ Κρουζ, για να μην φαίνεται ότι ήταν ψηλότερή του. Πάντως όλοι οι ηθοποιοί το διασκέδασαν. Έμεναν μαζί, έβγαιναν παρέα και επικρατούσε μία ατμόσφαιρα «καλοκαιρινής κατασκήνωσης», όπως έχει δηλώσει.

Το 1988, της πρότειναν να υποδυθεί το θύμα ενός βιασμού, στην ταινία «Οι Κατηγορούμενοι». Η Μακγκίλις απέρριψε τον ρόλο, ο οποίος πήγε στην Τζόντι Φόστερ και ζήτησε να παίξει την δικηγόρο της.

Αποκάλυψε την ιστορία του δικού της βιασμού για πρώτη φορά, σε συνέντευξη για την προώθηση της ταινίας. Η Μακγκίλις το 2010 Την κατηγόρησαν ότι το έκανε μόνο για να τραβήξει την προσοχή, αλλά η ηθοποιός ξεκαθάρισε τη θέση της: «Θα το έλεγα στον οποιοδήποτε. Θα το έλεγα σε όποιον με ρωτήσει αύριο στο λεωφορείο. Γιατί οι γονείς μου δεν μιλούσαν ποτέ για τέτοια θέματα… Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε κάποιος εκεί έξω που θα ήθελε να πάρει κάτι τόσο σημαντικό από εμένα, που θα ήθελε να μου προκαλέσει τέτοιο κακό. Δεν το μετανιώνω καθόλου. Βοήθησα πολλές γυναίκες και άλλαξα την εντύπωση που είχε ο κόσμος για τον βιασμό». Ακόμα και τότε όμως, διατηρούσε κρυφή την σεξουαλικότητά της.

Η απομάκρυνση απ” το Χόλιγουντ Σταδιακά, απομακρύνθηκε από το Χόλιγουντ. Όχι επειδή δεν έβρισκε ρόλους, αλλά επειδή δεν της άρεσε πια ο χώρος. Δεν ήθελε να συνεργάζεται με «βλάκες», όπως είχε πει σε συνέντευξή της. Ένιωθε άβολα με τη δημοσιότητα και πολλές φορές τρομοκρατούνταν, όταν άγνωστοι άντρες τη σταματούσαν στο δρόμο για να της μιλήσουν. Ήταν απλά θαυμαστές της, αλλά η Μακγκίλις είχε άσχημες εμπειρίες και η εμπιστοσύνη της στους άνδρες είχε κλονιστεί.

Η Μακγκίλις παντρεύτηκε τη σύντροφό της το 2010 Η Μακγκίλις κατάλαβε ότι οι γυναίκες την έλκυαν σεξουαλικά όταν ήταν 12 χρονών, αλλά δεν αποδεχόταν τη σεξουαλικότητά της και ένιωθε ενοχές. Παντρεύτηκε πρώτη φορά το 1979, τον Μπόιντ Μπλακ, όταν ήταν 22 ετών. Χώρισαν το 1983, μετά τον βιασμό και αφού η Μακγκίλις είχε σταθερό, εξωσυζυγικό δεσμό με γυναίκα. Το 1989 παντρεύτηκε τον Φρεντ Τίλμαν, έναν πωλητή γιοτ, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες. Αφοσιώθηκε στην οικογένειά της και διατηρούσε ελάχιστες επαφές με τη σόου μπιζ.

Λίγες μέρες αφότου γέννησε την πρώτη της κόρη, ο άντρας της συνελήφθη να προσπαθεί να προσεγγίσει μία ιερόδουλη, η οποία όμως ήταν αστυνομικός. Το ζευγάρι ξεπέρασε το σκάνδαλο, αλλά πήρε διαζύγιο το 2002.

Η Μακγκίλις oπως ηταν το το 2010…
Την ίδια περίοδο μπήκε σε κλινική απεξάρτησης, αποφασισμένη να αντιμετωπίσει οριστικά τον αλκοολισμό. Τα κατάφερε με τη βοήθεια των αγαπημένων της προσώπων.

Το 2010, παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλη και παρουσίασε τη σύντροφό της, Μέλανι Λέις, την οποία είχε γνωρίσει όσο ήταν ακόμα παντρεμένη. Με την Λέις χώρισαν το 2012, μετά από μία δεκαετία μαζί.

Η Μακγκίλις έχει επιστρέψει στον κινηματογράφο, αλλά το μεγάλο πάθος της είναι το θέατρο, με το οποίο ασχολούνταν για πολλά χρόνια, αφού είχε αφήσει πίσω το Χόλιγουντ.


mixanitouxronou

Δεν υπάρχουν σχόλια: