ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Aυτή είναι η άγνωστη μπύρα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο

Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της περιορίζονται σε μία μόνο χώρα, η μπύρα Snow είναι η πιο δημοφιλής μπύρα στον πλανήτη.

Βέβαια τα δεδομένα αλλάζουν δραστικά από το γεγονός ότι η μοναδική αγορά στην οποία απευθύνεται η άγνωστη αυτή μπύρα για τους Δυτικούς, είναι η κινεζική.

Οι πωλήσεις της Snow έχουν εκτοξευτεί κατά 573% από το 2005, όταν και κατείχε μόλις της 11η υψηλότερη θέση σε πωλήσεις στον κόσμο, αναφέρει το Bloomberg, ενώ έχει το 5,4% της αγοράς παγκοσμίως.

Η μπύρα κατασκευάζεται από την SABMiller και την China Resources and Enterprise.

Η γεύση της χαρακτηρίζεται από το Rate Beer ως λεπτή και ανθρακούχα Rate Beer ενώ μερίδιο της επιτυχίας της οφείλεται στην χαμηλή τιμή της η οποία κυμαίνεται στο 1 δολάρια το λίτρο, αναφέρει το Quartz.


Δεύτερη μπύρα σε πωλήσει στον κόσμο είναι η Tingstao, επίσης μπύρα που απευθύνεται στην αγορά της Κίνας. Πρόκειται για Pilsner που προσφέρεται σε μπουκάλι 640 ml και παρασκευάζεται από την TsingTao Brewery company. Έχει μερίδιο πωλήσεων παγκοσμίως 2,8%.


Τρίτη σε πωλήσεις μπύρα στον κόσμο με μερίδιο επί των πωλήσεων παγκοσμίως στο 2,5% είναι η Bud Light, η οποία κυκλοφόρησε μόλις το 1982. Η ελαφριά Bud είναι πιο light από την original Budweiser με λιγότερη ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: